Neobičan prizor kod Kosjerića: Umesto divljih svinja na hranilicama medvedi! Došle najmanje tri odrasle jedinke i njihovi mladi

25.09.2023

12:28

0

Medvedi nisu karakteristični za ovo područje, pa se pretpostavlja da su došli sa Tare

Neobičan prizor kod Kosjerića: Umesto divljih svinja na hranilicama medvedi! Došle najmanje tri odrasle jedinke i njihovi mladi
Copyright RINA

Lovci iz Kosjerića sve češće se sreću sa, za njihovo lovište, neobičnim prizorom. Na hranilicama koje postavljaju za divlje svinje, sada dolaze i medvedi. Prema snimcima kojima raspolažu, kažu da su na teritoriji Povlena sada najmanje tri krupne jedinke sa mladima.

- Ostavljaju svoje tragove svuda, dolaze po hranu. Zasada nisu pravili nikakvu štetu nisu prilazili previše blizu. Poslednji tragovi uočeni su na samoj granici sa Valjevom, u selu Taor, podno planine Povlen - kaže za RINU Miroslav Jovanović, predsednik Lovačkog udruženja Kosjerić.

RINA
 

 

Dodaje da kako medvedi nisu karakteristični za ovo područje, za ove jedinke koje se trenutno nalaze na teritoriji njihovog lovišta pretpostavljaju da su došle sa Tare.

- Na Tari ih verovatno ima popriličan broj. Znamo da su medvedi teritorijalne životinje, stoga su verovatno u potrazi za svojim novim staništem. Mogu dosta da pređu peške, tako da su verovatno sa te planine došli kod nas. Ono što je najvažnije jeste da su ove jedinke koje su trenutno tu i čiji tragovi se viđaju očigledno biljojedi - kaže Jovanović.

Poručuje meštanima da nema razloga za strah i da zasada nisu napravili nikakvu štetu, osim što divljim svinjama smanje porcije hrane koje im lovci ostavljaju na hranilištu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike