U osam studentskih domova u Novom Sadu studenti obeležili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (FOTO)

15.09.2023

11:11

0

Direktor Studentskog centra Zoran Martinović ističe da je Studentski centar rado prihvatio inicijativu studenata

U osam studentskih domova u Novom Sadu studenti obeležili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (FOTO)
Copyright nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U svih osam studentskih domova u Novom Sadu obležen je 15. septembar Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Zastave Srbije, u dogovoru sa udruženjima studenata istaknute su na svim studentskim domovima i upravnoj zgradi Studentskog centra “Novi Sad”. Direktor Studentskog centra Zoran Martinović ističe da je Studentski centar rado prihvatio inicijativu studenata da se isticanjem zastave obeleži ovaj značajan dražvni praznik.

– Studentski centar “Novi Sad” u saradnji sa studentima treću godinu zaredom obeležava Dan srpskog jednistva, slobode i nacionalne zastave, koji se proslavlja u čast 15.septembra, kada je srpska vojska predvođena vojvodom Stepom Stepanovićem 1918. godine izvršila proboj Solunskog fronta. Izuzetno smo obradovani idejom studenata da učestvuju u obeležavanju državnog praznika koji slavi zastavu, jedinstvo i slobodu. Zastava je jedan od najzanačjnijih simbola, koji simbolizuje nacionalno jedinstvo, povezanost, zajedništvo i ljubav prema slobodi – rekao je Zoran Martinović, direktor Studentskog centra Novi Sad.

nsuzivo.rs/Pavle Pejić
 

 

Martinović podseća da će danas biti okončan i Konkurs za brucoše, koji je trajao od 1. do 15. septembra i da 15. septembra počinje konkurs za studente ostalih godina, koji će trajati do 31. oktobra, kao i da će krajem septembra biti raspisan konkurs za studente iz osetljivih društvenih grupa, za koje je opredeljeno 10 odsto smeštajnih kapaciteta. U 10 domova Studentskog centra ima 3.004 mesta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike