Posle više od 25 sati borbe radnici uspeli da normalizuju vodosnadbevanje u Ivanjici: Svih 3.500 stanovnika dobilo pijaću vodu

09.09.2023

15:45

0

Dobijena voda za piće je potpuno bakteriološki ispravna, jer nije došlo do zamućenja izvora

Posle više od 25 sati borbe radnici uspeli da normalizuju vodosnadbevanje u Ivanjici: Svih 3.500 stanovnika dobilo pijaću vodu
Copyright RINA

Zahvljujući nadljudskim naporima komunalnih ekipa koji su preko 25 sati proveli na terenu pokušavajući da dođu do cevi koja je pukla, sanirana je havarija koja je nastala na vodovodnoj mreži u Ivanjici. Svih 3.500 građana koji se snabdevaju sa gradskog vodovoda sada imaju normalno snabdevanje.

- Kvar je saniran, stabilizovano je napajanje i u višim i u nižim zonama. Zbog nepristupačnog terena bila je angažovana i teška mehanizacija i uspeli smo da rešimo taj problem - rekao je Aleksandar Mitrović, direktor JKP "Ivanjica".

Dobijena voda za piće je potpuno bakteriološki ispravna, jer nije došlo do zamućenja izvora.

- Kvar jer nastao uz samu reku Moravicu, gde je cev ispod nivoa reke i u pitanju je spoljašnja mreža u kojoj se ne vrši prečišćavanje vode. Na svu sreću do kvara nije došlo na mreži koja distrubuira čistu vodu - dodaje Mitrović.

Osim komunalnih ekipa i teške mehanizacija, tokom havarije na lice mesta su izašli i vatrogasci, ali i pripadnici Civilne zaštite grada Čačka koji su doterali pumpe velikog kapaciteta, kao i cisterne, koje su kružile u visinskim delovima ivanjičke opštine kako bi se vodom snabdeo vrtić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike