I opština Ruma obezbedila besplatne udžbenike za đake prvake!

02.09.2023

11:37

0

Kako raste budžet AP Vojvodine, tako raste udeo kapitalnih investicija i podrška građanima Kikinde

I opština Ruma obezbedila besplatne udžbenike za đake prvake!
Ilustracija - Copyright Profimedia

 Grad Kikinda obezbedio je besplatne komplete udžbenike i paketiće sa materijalom i priborom za 450 đaka prvaka u Kikindi, za šta je izdvojeno oko četiri miliona dinara. 

- Iz gradskog budžeta smo za sve prvake ponovo obezbedili besplatne udžbenike, kao i dodatnu opremu za kvalitetnije školske dane, za šta smo izdvojili oko četiri miliona dinara. Obilazeći škole, uverili smo se koliko su naša deca željna druženja i novih drugarstava. Želja nam je da deca čuvaju jedna drugu, da slušaju svoje učitelje i nastavnike i da sa osmehom na licu savladaju sve prepreke koje ih očekuju u novoj školskoj godini - rekao je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač. 

On je juče zajedno sa pokrajinskom poslanicom Stanislavom Hrnjak, članicama Gradskog veća Valentinom Mickovski i Melitom Gombar, kao i načelnikom Policijske uprave Kikinda Pavlom Rajkovim, obišao obrazovne ustanove u gradu i selima povodom početka nove školske godine. 

Oni su u sedam gradskih i devet seoskih škola deci poželeli lepe i srećne školske dane, objavljeno je na sajtu Grada Kikinda. 

Kako raste budžet AP Vojvodine, navode, koji sada iznosi oko 123 milijarde dinara, tako raste udeo kapitalnih investicija i podrška građanima Kikinde. 

- Ono na čemu konstantno radimo jeste kako da unapredimo sistem i pomognemo našoj deci i roditeljima u svakom smislu, od obrazovnog procesa koji oni prolaze, do podrške koja se odnosi na psihološku bezbednost, ali i na socijalnu politiku koja je u Kikindi proglašena jednom od najboljih. Mi smo na zajedničkom zadatku i na nama je da mnogo toga uradimo'', istakla je Hrnjak.

Rajkov je rekao da je policijska uprava u Kikindi na najbolji način dočekala početak nove školske godine

- Imali smo dovoljno vremena da analiziramo i postavimo nove zadatke, tako da svaki naš policijski službenik zna šta treba da radi da bi omogućio maksimalnu bezbednost učenika. Pokrivamo 21 školu u Kikindi i 49 škola na području Severnobanatskog okruga. Sve škole su obezbeđene od strane policijskih službenika -  podsetio je Rajkov.

Bonus video:

 


 
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike