Đurić: Gradski prevoz neće poskupeti, eventualno bi karta kupljena kod vozača mogla više da košta

02.08.2023

14:44

0

"Ideja je da demotivišemo ljude da kupuju kartu u autobusu, jer se vozači sve češće žale da imaju problema prilikom vraćanja kusura i da gube vreme"

Đurić: Gradski prevoz neće poskupeti, eventualno bi karta kupljena kod vozača mogla više da košta
Copyright Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Novog Sada, na kojoj je glavna tema bio rebalans budžeta, jedno od pitanja novinara je ono u vezi s mogućim novim poskupljenjima komunalnih usluga, grejanja, vode i/ili prevoza u gradu.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je odgovorio da se taj korak morao načiniti jer su poskupeli energenti.

- Preduzeća su tražila još veće poskupljenje, na šta nismo pristali, iako, na primer, JP „Novosadska toplana" nabavlja pojedine energente za 30, a prodaje po 20 dinara, što znači da posluje s gubitkom - rekao je Đurić.

Što se tiče GSP-a, kako je dodao, autobuski prevoz neće poskupeti, ali se razmišlja o tome da građani kupuju karte na kioscima, dok bi ona kupljena kod vozača bila skuplja.

- Ideja je da demotivišemo ljude da kupuju kartu u autobusu, jer se vozači sve češće žale da imaju problema prilikom vraćanja kusura i da gube vreme. Već sam naložio direktoru GSP-a da za početak obezbedi prodajna mesta - poručio je Đurić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike