Zatvoreni svi gradski parkovi i gradska plaža "Štrand", saniraju se posledice nevremena

23.07.2023

16:30

0

Olujno nevreme prouzrokovalo je ogromnu materijalnu štetu i oborilo više desetina stabala

Zatvoreni svi gradski parkovi i gradska plaža "Štrand", saniraju se posledice nevremena
Copyright TANJUG/ GRADSKO ZELENILO NOVI SAD

Radnici Javno- komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" i "Gradskog zelenila" u Novom Sadu rade na rasčišćavanju i saniranju posledica nevremena koje je taj grad pogodilo u proteklih nekoliko dana. 

"Olujno nevreme koje je pogodilo naš grad u proteklih nekoliko dana, prouzrokovalo je ogromnu materijalnu štetu i oborilo više desetina stabala na svim lokalitetima JKP "Vodovod i kanalizacija“. Sve raspoložive ekipe i mehanizacija su zajedno sa ostalim komunalnim službama našeg grada konstantno na terenu od srede uveče i trude se da što pre saniraju posledice nevremena", rekao je v.d. direktora tog preduzeća Uroš Lončar, a saopštilo JKP "Vodovod i kanalizacija". 

TANJUG/ GRADSKO ZELENILO NOVI SAD
 

 

On je dodao da je danas organizovana akcija čišćenja u krugu Fabrike vode i da su uklonjena sva isečena stabla, koja će biti ustupljena radnicima JKP "Vodovod i kanalizacija“ za grejnu sezonu. 

Radnike je, kako je istakao Lončar, obišao i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

"Gradsko zelenilo" Novi Sad je saopštilo da u čišćenju i uklanjaju drveća i granja sa "Štranda" radnicima pomažu i brojni volonteri, među njima i odbojkaši, košarkaši, ugostitelji.

Kako se navodi u saopštenju, pomoć pružaju i članovi Odbojkaškog saveza Vojvodine, Odbojkaškog saveza Novog Sada, članovi Košarkaškog kluba "Star", kao i članovi drugih klubova koji koriste terene na Štrandu.

Zakupci lokala na Štrandu, pored pomoći u odnošenju polomljenih grana, obezbeđuju i okrepljenje za radnike "Zelenila" i volontere.

TANJUG/ GRADSKO ZELENILO NOVI SAD
 

 

U saniranju posledica štete olujnog nevremena na teritoriji Novog Sada, radnicima "Zelenila“ juče su pomagali radnici JP "Vojvodinašume", "Voda Vojvodine", komunalna preduzeća iz Beočina, Vrbasa, Inđije, Bečeja, Temerina, Loznice i Šapca sa ljudstvom i mehanizacijom, dodaje se u saopštenju.

Od prvog udara oluje u čišćenju grada od polomljenog drveća i grana, "Zelenilu" pomažu  i JKP "Put"  i JKP "Čistoća" sa mehanizacijom. 

Kako se navodi, u  dve oluje orkanske snage koje su 19. i 21. jula pogodile Novi Sad, JKP "Gradsko zenelilo" intervenisalo je na više od 500 lokacija. 

"Šteta od oluje je ogromna, iščupan je i polomljen veliki broj zdravog drveća i grana i zbog bezbednosti građana zatvoreni su svi gradski parkovi i gradska plaža "Štrand". Uz podršku građana koji nam pomažu i drugih preduzeća vrlo brzo ćemo ukloniti sve posledice nevremena i učiniti naše parkove i plažu ponovo dostupnima za Novosađane i goste našeg grada", rekao je direktor "Zelenila" Miloš Egić. 

TANJUG/ GRADSKO ZELENILO NOVI SAD
 

 

On je najavio da će na jesen, kad krene sezona sadnje, na lokacijama gde to bude moguće biti posađen veći broj sadnica. 

Oko 100 radnika "Zelenila" i danas na više lokacija u gradu raščišćava posledice olujnog nevremena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike