Snažno nevreme oštetilo simbol Novog Sada: Grad preduzeo hitne mere za sanaciju i uputio apel (FOTO)

23.07.2023

10:01

0

Autor: I.K.

Narednih dana biće utvrđeno kolika je materijalna šteta, poručuje gradonačelnik Novog Sada

Snažno nevreme oštetilo simbol Novog Sada: Grad preduzeo hitne mere za sanaciju i uputio apel (FOTO)
Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović/Instagram_milandjuric_gradonacelnik

Snažno nevreme koje je juče i prethodnih dana pogodilo Novi Sad, u kojem je čak i 11-godišnje dete stradalo, pričinilo je i znatnu materijalnu štetu, a oštećenja je pretrpeo i simbol Novog Sada - Petrovaradinska tvđava.

Grad je apelovao da se poštuju ograđeni delovi oko objekata koji su oštećeni tokom olujnog nevremena, te ukoliko nije neophodno da se šetnja i obilasci po Tvrđavi redukuju, dok se oštećeni objekti ne saniraju. Grad je preduzeo hitne mere za sprovođenje sanacije i radovi su trenutno u toku.

Kako je saopštio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, koji je obišao tvrđavu kako bi sagledao posledice, narednih dana biće utvrđeno kolika je materijalna šteta.

- Nama ostaje da se maksimalno fokusiramo na sanaciju nastale štete, ali i planove zaštite od ovakvih i sličnih vremenskih nepogoda ubuduće, poručio je gradonačelnik.

 

 

 

On je, inače, pozvao sve građane dobre volje da se, koliko je to moguće, uključe u otklanjanje posledica oluja koje su zahvatile teritoriju grada. Sa sednice gradskog Štaba za vanredne situacije upućen je poziv da se jave svi građani i privatna preduzeća koji žele da pomognu.

Istovremeno se zahvalio svim javno komunalnim preduzećima i društveno odgovornim kompanijama koje su na terenu i koje rade na otklanjanju nastale štete.

Gradonačelnik je izrazio i duboko saučešće porodici nesrećno nastradalog deteta u Novom Sadu, a povređenima u oluji poželeo brz oporavak.

24sedam/Goran Sivački
 

 

Za danas u 10 časova, inače, zakazana je druga vanredna sednica Pokrajinske vlade i Štaba za vanredne situacije, s ciljem da se sagledaju razmere nove štete nastale u ponovljenom nevremenu, koje je najviše pogodilo Novi Sad i Bačku Palanku.

U nevremenu koje je pogodilo ovaj grad, nekoliko škola je ostalo bez krovova, proglašena je vanredna situacija, a najveći problem predstavljala su stabla koja su padala i na automobile i na objekte.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike