Spasilac ga je u zadnjem trenutku izvukao do obale: Mladić se zamalo udavio u Zapadnoj Moravi!

20.07.2023

19:39

0

Ovaj nemili događaj predstavlja još jedno upozorenje i poziv na oprez pre svega mladima i deci

Spasilac ga je u zadnjem trenutku izvukao do obale: Mladić se zamalo udavio u Zapadnoj Moravi!
Copyright RINA

Na brani na reci Zapadnoj Moravi u Čačku došlo je do nezgode kada je povređen mladić koji se uprkos zabranama kupao van zone kupališta.

- Mladić se kupao u blizini ustava, prišao im preblizu što je dovelo do toga da ga je voda prebacila preko ustave, a on je pri padu sa druge strane doživeo prelom noge - kaže jedan od očevidaca.

Povređeng mladića je do obale izvukao prisutni spasilac. Ubrzo je na lice mesta stigla i ekipa Hitne pomoći koja je povređenog mladića prevezla na urgentno odeljenje čačanske Opšte bolnice.

- Pacijent je primljen sa prelomom podkolenice i nakon ukazane pomoći pušten je na kućno lečenje - rečeno je u OB Čačak.

Inače, iako je jezero formirano pre dva dana i postavljene bove koje označavaju kupalište, sezona kupanja nije otvorena i plaža ne radi, ali je SC "Mladost" iz predostrožnosti angažovao spasilačku službu koja je prisutna na kupalištu.

Ovaj nemili događaj predstavlja još jedno upozorenje i poziv na oprez pre svega mladima i deci koja često umeju da se ogluše o sva upozorenja koja su jasno istaknuta na kupalištu, kao i na usmena upozorenja spasilačke službe, a koja se odnose na zabranu skakanja sa brane i zabranu prilaska ustavama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike