Kataklizma u Priboju, jako nevreme pogodilo i užički kraj: "Za manje od pola sata sve je bilo pod vodom" (FOTO)

04.07.2023

17:44

0

Užičani su zbog jakog nevremena koji je zadesio njihov grad na kratko ostali i bez električne energije

Kataklizma u Priboju, jako nevreme pogodilo i užički kraj: "Za manje od pola sata sve je bilo pod vodom" (FOTO)
Copyright RINA

Nezapamćeno nevreme tokom popodnevnih sati pogodilo je opštinu Priboj. Velike količine padavina koje su se izručile na teritoriju ovog grada ostavile su pod vodom sve raskrsnice.

- Za manje od pola sata sve je bilo pod vodom. Velike kiše i slabi odvodi doveli su do potapanja svih raskrsnica u gradu. Na glavnom parkingu između tri solitera, formiralo se veliko jezero i sva parkirana vozila su se našla u vodi. Ljudi ne mogu lako prići do njih - kaže Dragan Matović iz Priboja.

Obilne padavine nisu zaobišle ni užički kraj, a u selu Volujac došlo je do izlivanja Volujačkog potoka.

- Na pojedinim mestima korito je jako plitko i na tim kritičnim tačkama je došlo do izlivanja. Još uvek nemamo informacije da li je na terenu došlo do plavljenja pojedinih domaćinstava. Usled ogromne količine padavina nivo Volujačkog potoka raste, sve vreme prati se situacija. Meštane Turice smo obavestili o mogućem nadolaženju tog potoka, ali nadamo se da će sve proći bez većih problema - rekao je Zoran Militarov, načelnik sektora za vanredne situacije u Užicu.

Užičani su zbog jakog nevremena koji je zadesio njihov grad na kratko ostali i bez električne energije u pojedinim selima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike