Preti invazija glodara i insekata nakon poplava: Meštani u strahu od zaraznih bolesti

28.06.2023

09:56

0

U dragačevskom kraju u opštini Lučani posle sanacije štete pristupilo se deratizaciji, dezinsekciji i zaprašivanju komaraca

Preti invazija glodara i insekata nakon poplava: Meštani u strahu od zaraznih bolesti
Copyright RINA

Nakon poplava koje su ih zadesile početkom meseca meštani sada, ali sa pravom, strahuju od invazije glodara i insekata kojima pogoduje zemjište natopljeno vodom. U dragačevskom kraju u opštini Lučani posle sanacije štete pristupilo se deratizaciji, dezinsekciji i zaprašivanju komaraca.

- Normalno je da nakon velikih voda gde se stvaraju bare po zemljištu da se stvaraju legla komaraca i glodara, stoga se mora izvršiti dezinsekcija i deratizacija. Prvo je izvršena dezinsekcija, znači uništavanje komaraca na području naseljenih mesta Lučani, Guča, Dljin, Đerać, Lisice, Puhovo, Turica, Krstac i Guča, a potom i deratizacija, uništavanje glodara i drugih živuljki koje se pojavljuju nakon velikih voda, rekao je za RINU Zoran Vučićević načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Lučani.

On dodaje da je nakon velikih poplava koje su zadesile dragačevski kraj prvo izvršeno pranje ulica i dvorišta i kuća koje su bile poplavljene i taj posao uradilo je JKP „Lučani”.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike