Tačan spisak svih delova Srbije gde su poplave blokirale saobraćaj: Ove putne pravce izbegavajte

16.06.2023

19:31

0

Nadležni iz minuta u minut izveštavaju o svim problemima u saobraćaju, upozoravajući vozače na alternativne pravce

Tačan spisak svih delova Srbije gde su poplave blokirale saobraćaj: Ove putne pravce izbegavajte
Ilustracija - Copyright 24sedam/I.P.

Kiša koja danima pada prouzrokovala je poplave u Srbiji, izlivanje reka, bujice na putevima i otežano funkcionisanje saobraćaja, a na nekim putnim pravcima je došlo do potpunog prekida.

Nadležni iz minuta u minut izveštavaju o svim problemima u saobraćaju, upozoravajući vozače na alternativne pravce, a iz Auto-moto saveza Srbije su ukazali da su kritična područja Sokobanje i Jagodine, ali i Čačka, Mladenovca, Kruševca, Kraljeva, Kuršumlije i Novog Pazara.

- Prema informacijama koje smo dobili od javnog preduzeća 'Putevi Srbije' i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Čačak–Kraljevo kod mesta Adrani. Alternativni putni pravac je preko Mrčajevaca, Knića, Gruže i Kraljeva - kaže Tamara Ninić Auto-moto saveza Srbije.

Obustava saobraćaja kod Kuršumlije

Između Kuršumlije i Kuršumlijske banje na snazi je obustava saobraćaja, kao i na deonici Lučani–Markovica, gde je takođe došlo do izlivanja vode na kolovoz.

Na putu Valjevo–Kosjerić u mestu Brajkovići situacija je nešto bolja. Saobraćaj je sada delimično normalizovan i odvija se na izmeničnim propuštanjem vozila.

Foto: RINA
 

Kritično je, dodaje, tokom dana bilo i na području Aranđelovca, Lazarevca, Topole. U mestu Darosava, između Lazarevca i Aranđelovca, nakon obustave saobraćaj je normalizovan, dakle može se sada prići Aranđelovcu iz tog smera.

- Nakon obustave zbog izlivanja reke Misoče saobraćaj je bio u prekidu i u mestu Markovac, između Aranđelovca i Mladenovca, ali je sada normalizovan i na tom putnom pravcu - kaže Ninićeva.

Odroni prave probleme na putevima

Nestabilno vreme dovodi do učestalije pojave odrona koji otežavaju vožnju i oni su najčešći na putevima u planinskim predelima, pored Ibra, između Kraljeva i Raške, i kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, gde takođe može dolaziti do usporenije vožnje.

Foto: RINA
 

- Trenutno je zbog odrona obustavljen saobraćaj između Jošaničke banje i Aleksandrovca kod mesta Drenje, kao i između Brusa i Brzeća u mestu Graševci - dodaje Ninićeva.

Kritično kod Novog Pazara

Navodi i da je između Ivanjice i Ušća u mestu Mlanča saobraćaj sada normalizovan, a tokom dana je bio obustavljen takođe zbog odrona.

Foto: RINA
 

Teritorija Novog Pazara je takođe kritična, raste nivo seoskih reka, jer tu padavine traju duže od jednog dana, pa iz AMSS posebno savetuju opreznost na putnim pravcima u tom području.

- Još jedna informacija koju smo dobili u poslednjih sat vremena je i da je na deonici Jasikovo–Bor blizu mesta Vlaole saobraćaj usporen usled aktiviranja klizišta - kaže Ninićeva.

Savet - odložite putovanja ukoliko možete

- Svakako savetujemo da ukoliko možete odložite putovanje, bar dok nam se vremenske prilike malo ne poboljšaju. Ukoliko morate da putujete, savetujemo korišćenje glavnih putnih pravaca – auto-puteva i puteva prvog prioriteta. Uvek je najbolje informisati se pre polaska o stanju na tom putnom pravcu. I naravno, ukoliko je moguće, za sada obilaziti lokalne puteve u ovim navedenim kritičnim područjima - poručila je Ninićeva.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike