Najpoznatiji hirurzi stižu u čačansku bolnicu: Predstavljaju se nove tehnologije koje se rade pri operaciji kila

20.05.2023

13:06

0

Jedna od glavnih tema će biti reforma organizacije i obuke, kako studenata specijalizanata hirurgije, tako i lekara u hirurgiji kila i organizacije rada u budućnosti kada je ova grana hirurgije u pitanju

Najpoznatiji hirurzi stižu u čačansku bolnicu: Predstavljaju se nove tehnologije koje se rade pri operaciji kila
Copyright Foto: RINA

Opšta bolnica u Čačaku i Služba hrurgije biće domaćin velikom broju hirurga, kako iz Srbije, iz regiona, tako i iz nekoliko svetskih zemalja u okviru III Kongresa Udruženja herniologa Srbije. Ovaj, najznačajniji skup hirurga biće održan od 24. do 26. maja.

- To je najznačajniji skup iz oblasti medicine koji se održava u našoj bolnici pod patronatom Službe hirurgije, to je najznačajniji sastanak od osnivanja naše bolnice održan u Čačku imajući u vidu učesnike kongresa. Osim iz Srbije i regiona, stižu i hirurzi iz Kine, Švajcarske, Holandije ”, naglasio je drektor bolnice dr Dejan Dabić.

Foto: RINA
 

Jedna od glavnih tema će biti reforma organizacije i obuke, kako studenata specijalizanata hirurgije, tako i lekara u hirurgiji kila i organizacije rada u budućnosti kada je ova grana hirurgije u pitanju.

- Na skupu će biti reči o svim novim tehnikama koje se rade u hirurgiji kila, koje su najčešće operacije na svetu kada je u pitanju opšta hirurgija. Hirurzi iz Udruženja herniologa su putovali po Srbiji, po okolnim zemljama i sve smo obučavali, jer smo najstarije udruženje u regionu. Drago nam je što će svojim prisustvom ovaj kongres uveličati i gosti iz inostranstva, velika imena u oblasti hirurgije, izjavio je prof. dr Marko Žuvel, potpredsednik Udruženja herniologa Srbije.

Udruženje herniologa Srbije osnovano je 2001. godine i do sada je održalo dva nacionalna kongresa, 2005. i 2010. godine, a čačanska bolnica biće domaćin trećeg po redu naučnog skupa hirurga koji se bave hernijama, odnosno kilama.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike