Duga tradicija: Održana 53. po redu Komaranska košija u Prijepolju

03.05.2023

15:01

0

Više od pola veka, tačnije 53 godine, ova manifestacija traje, to dovoljno govori o njenom značaju - rekao je Drago Popadić

Duga tradicija: Održana 53. po redu Komaranska košija u Prijepolju
Copyright RINA

Tradicionalno 1. maja na Boretinom Brdu iznad Brodareva, u organizaciji mesne zajednice Orašac, a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Prijepolje i opštine Prijepolje održana je 53. Komaranska košija.

Manifestaciju je svečano otvorio predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

- Više od pola veka, tačnije 53 godine, ova manifestacija traje, to dovoljno govori o njenom značaju. Ovo je jedina manifestacija u ovom kraju koja je opstala i verujemo da će nastaviti svoje trajanje. Opština Prijepolje će nastaviti da pomaže i dalje. Želja svih nas je da bude još masovnija i na tome ćemo raditi u budućnosti - rekao je Popadić.

Pored standardnih pet disciplina u kojima takmičari osvajaju vredne novčane nagrade, ali i medalje, pehare i diplome, od ove godine uvedena je još jedna disciplina - Traktorijada od 60 i 90 ks, koja je privukla veliko interesovanje prisutnih.

- Sve je proteklo u najboljem redu i zaista mi je drago što je ove godine bilo izuzetno mnogo posetilaca koji su po prvi put tu, upoznali su Komaran i ovo prelepo sportsko nadmetanje i druženje - rekla je direktorka TO Prijepolje Dragana Varaklić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike