Završena ski-sezona na Kopaoniku

18.04.2023

11:29

0

Da su skijaši bili željni skijanja i snega pokazala je i velika posećenost, jer je u samo jednom danu skijalo 15.000 skijaša

Završena ski-sezona na Kopaoniku
Copyright Promo/Skijališta Srbije

Ski-sezona na Kopaoniku zvanično je završena nakon 131 dana neprekidnog rada. Ova sezona je bila veoma specifična zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih uslova koji su obeležili početak skijanja u Srbiji, ali je uprkos tome ski-centar Kopaonik ostao otvoren tokom cele sezone, nudeći skijašima jedinstvenu priliku za uživanje u zimskim sportovima.

Da su skijaši bili željni skijanja i snega pokazalo je i velika posećenost, jer je u samo jednom danu skijalo 15.000 skijaša. Ovim brojem oboreni su apsolutno svi rekordi posećenosti od kada postoje Skijališta Srbije. Ovogodišnja sezona skijanja na Kopaoniku ostaće upamćena i po tome što je prvi put ski-centar radio punim kapacitetom, jer su sve staze i ski-instalacije bile u funkciji. To je omogućilo svim posetiocima da uživaju u svim stazama koje su bile u funkciji, uključujući i staze Bela reka 1 i 2.

Ove staze su dugo bile zatvorene zbog nedostatka snega, ali ove godine su bile otvorene za sve skijaše zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, kao i gondoli Brzeće - Mali Karaman. Bela Reka 1 i 2 su jedne od najzahtjevnijih staza na Kopaoniku, a njihovo otvaranje omogućilo je skijašima da uživaju u izazovima koje ove staze pružaju.

Ovogodišnja ski-sezona na Kopaoniku počela je 8. decembra, a završila se 17. aprila, nakon više od četiri meseca rada. Tokom sezone, skijaši su imali prilike da uživaju u brojnim zabavnim aktivnostima, ski-trkama, humanitarnim ski-trkama, koncertima i drugim događajima. Kopaonik je ove zime bio i domaćin Samita planinskih centara Centralne Evrope MoReSCE, kao najvećeg regionalnog stručnog skupa iz oblasti planinskog turizma.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: PR.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike