Novinar iz Pijepolja ostao zatečen: Na putu ugledao kuću okrenutu naopačke! Sve prkosi sili gravitacije, pa čak i parkirani automobil (FOTO)

13.03.2023

13:49

0

Kad sam takvu kuću ugledao prvi put, ostao sam zatečen, ali kada sam prišao blizu uvideo sam da je u pitanju dobro osmišljen turistički kompleks, kaže Alem

Novinar iz Pijepolja ostao zatečen: Na putu ugledao kuću okrenutu naopačke! Sve prkosi sili gravitacije, pa čak i parkirani automobil (FOTO)
Copyright RINA

Kada se zaputio auto-putem između Würzburga i Aschaffenburga u Nemačkoj, novinar Alem Rovčanin iz Prijepolja, ostao je u čudu kada je pored glavne saobraćajnice ugledao kuću potpuno okrenutu naopačke. Deluje nestvarno, ali nisu u pitanju posledice nikakvog olujnog nevremena već su entuzijasti iz ove zemlje odlučili da naprave specifičnu turističku atrakaciju, i u tome su uspeli. Kuća okrenuta naopačke privlači veliku pažnju vozača i turista.

- Kad sam takvu kuću ugledao prvi put, ostao sam zatečen, ali kada sam prišao blizu uvideo sam da je u pitanju dobro osmišljen turistički kompleks. Da bi bilo potpuno autentično sve u toj kući je takođe postavljeno naopako. Od nameštaja, pa sve do automobila koji je takođe parkiran suprotno sili gravitacije na samom vrhu, kaže za RINU Alem.

 

Kuća ima dva sprata i dvorište, a u sklopu nje nalazi se i kafić u kom turisti mogu da naprave pauze i popiju piće. Takođe, u jedinstvenom ambijentu jer sve je - naopačke.

- Kao da ste ušli u neku drugu dimenziju, ne možete da se orjentišete u prostoru. Svakako jedno odlično iskustvo i svaka čast za ideju. Tvorci ovog kompleksa mislili su na svaki detalj, pa tako i automobil može da se upali i pušta dim, ali ipak ne može da se kreće, dodao je Alem.

Kako bi sve bilo autentično u kuću su postavljeni članovi imaginarne porodice Toppels koji u prostorijama takođe stoje naopako. Sudeći po zaintersovanosti posetilaca, ova kuća u Nemačkoj je prava turistička atrakcija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike