U selu Karan kod Užica otvara se prvi seoski vrtić za 55 mališana: Evo kako će izgledati

09.03.2023

16:26

0

Svi zainteresovani roditelji se mogu prijaviti preko portala eUprava do 20. maja tekuće godine, navodi se na sajtu grada Užica

U selu Karan kod Užica otvara se prvi seoski vrtić za 55 mališana: Evo kako će izgledati
Copyright RINA

Od 1. septembra u području sela Karan čak 55 mališana boraviće u seoskom vrtiću čija se adaptacija i dogradnja radi u okviru projekta "Uspostavljanje uslova za kvalitetno i pristupačno obrazovanje u ruralnom području sela Karan".

Svi zainteresovani roditelji se mogu prijaviti preko portala eUprava do 20. maja tekuće godine, navodi se na sajtu grada Užica, a radovi se za sada obavljaju prema planiranoj dinamici.

Uz moderno opremljeni vrtić mališanima je obezbeđena i ishrana, dvorište sa mobilijarom kao i svi ostali sadržaji.

Projekat vredan 430 hiljada dolara

Projekat finansira Evropska unija preko programa ’EU PRO plus’, koji u Srbiji realizuje kancelarija UN za projektne usluge ’UNOPS’.

Projekat je vredan 430 hiljada dolara od čega je učešće donatora 200.000, a grad je iz budžeta obezbedio 230.000 dolara. Ovim sredstvima radi se adaptacija i dogradnja, a planirana je i oprema kao i parterno uređenje prostora.

Veselinka Jovanović, direktorka PU Užice, obišla je radove i poručila da su građevinski deo i rekonstrukcija krova završeni, te da sad preostaje rad na unutrašnjim i spoljnim instalacijama.

- Očekujemo početak rada ovog objekta 1. septembra tekuće godine i ovom prilikom pozivam roditelje, koji su zainteresovani da upišu decu u ovaj objekat da do to učine do 20. maja preko portala eUprava, ali i da ukoliko žele da dobiju detaljnije informacije dođu u našu upravnu zgradu odnosno vrtić Poletarac - kazala je Jovanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike