Besplatna pripremna nastava za polaganje male mature: Opština Stari grad zbog velikog interesovanja produžila prijave do 9. marta

06.03.2023

15:06

0

Do sada je prijavljeno 140 đaka

Besplatna pripremna nastava za polaganje male mature: Opština Stari grad zbog velikog interesovanja produžila prijave do 9. marta
Ilustracija - Copyright Profimedia

Gradska opština Stari grad, zbog velikog interesovanja za besplatnu pripremnu nastavu polaganja male mature, produžila je prijave za osmake sa željom da se što bolje pripreme za polaganje predstojećeg završnog ispita.

Prijave traju do 9. marta, a podnose se u Uslužnom centru opštine od osam do 16 časova.

- Prijave smo produžili do četvrtka, 9. marta, jer vlada veliko interesovanje. Uključićemo još 40 osnovaca, osmaka sa naše opštine. Do sada je prijavljeno 140 đaka. Ovo je već treći ciklus kako organizujemo besplatnu pripremnu nastavu za polaganje završnog ispita u saradnji sa Centrom za obrazovanje i kulturu - rekao je Aleksandar Puača, pomoćnik predsednika GO Stari grad.

Kako je naveo, pravo na učešće u pripremnoj nastavi imaju deca sa prebivalištem na Starom gradu, kao i deca sa drugih opština koja pohađaju neku osnovnu školu na teritoriji opštine. Roditelji decu mogu da prijave u Uslužnom centru opštine, radnim danima od osam do 16 časova.

- Potrebno je da roditelji imaju starogradsku karticu, koja se za par minuta izvadi u našem Uslužnon centru, kao i da ponesu đačku knjižicu deteta - rekao je Puača.

Kako je rekla Jadranka Milošević iz Centra za obrazovanje i kulturu, pripremna nastava koja je besplatna za osnovce, učenike Starog grada, počela je prošlog vikenda, gde je bio zastupljen srpski jezik, dok se nedeljom u sali opštine održavaju časovi matematike.

Kombinovani test će se raditi kasnije, na proleće.

- Srpski jezik i matematika drže se 13 narednih vikenda i prema planu i programu nastavnici će obezbediti kompletan program i uradiće se svi zadaci iz važećih testova za ovu godinu i oni će biti potpuno pripremljeni. Učenici će se osloboditi treme, radiće se u kolektivu, a mi često imitiramo prijemni ispit kako bi oni savladaju svu proceduru - rekla je Jadranka Milošević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike