Opet incident u vrtiću! Nastavnica engleskog ošamarila dečaka (6), otac podneo krivičnu prijavu

09.02.2023

12:37

1

Autor: M.M.

U poslednje vreme svedoci smo sve učestalijeg nasilja u obrazovnim ustanovama u Srbiji, ali i region

Opet incident u vrtiću! Nastavnica engleskog ošamarila dečaka (6), otac podneo krivičnu prijavu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policija je Osnovnom avnom tužilaštvu u Velikom Gradištu podnela krivičnu prijavu protiv D.L. (46), zbog osnovane sumnje da je počinila krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Protiv nje je podneta krivična prijava zbog sumnje da je na času engleskog, 3. februara ošamarila šestogodišnjeg dečaka. Incident se dogodio u predškolskoj ustanovi "Majski cvet", a navodno ga je udarila otvorenom šakom u predelu obraza i donjeg dela levog uha.

Dečak je, navodno, bio nestašan, te se osumnjičena nastavnica, koja je u PU „Majski cvet“ angažovana privremeno, pravdala time da je dečak bio isuviše nemiran na času i da je svojim ponašanjem mogao da je povredi.

Lekarskim pregledom utvrđeno je da je dečak zadobio lake telesne povrede.

Prijavu je podneo otac dečaka, a ona je dalje prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu. Oni će voditi istragu radi prikupljanja dokaza, a potom i doneti odluku o tome da li će prihvatiti ili odbaciti krivičnu prijavu.

Profmedia
 

Nažalost, u poslednje vreme svedoci smo sve učestalijeg nasilja u obrazovnim ustanovama u Srbiji, ali i regionu.

Nasilje u osnovnim i srednjim školama postalo je svakodnevica, te su nedavno dečaka na ekskurziji vršnjaci tukli, pa pokušali da ga povrede šipkom, a javnost je bila šokirana vešću da je gimnazijalac iz Tutina uboden u stomak.

Slučaj nastavnice u Tehničkoj školi u Trsteniku kojoj su učenici izmakli stolicu došao je do Ministarstva prosvete i pokrenuo niz pitanja i pokušaja da se ti problemi i zakonski regulišu i spreče.

Juče je javnost bila potresena i zgrožena vešću da se sumnja da je u predškolskoj ustanovi u Zemunu došlo do seksualnog uznemiravanja dečaka oid strane dva vršnjaka.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike