Čačak se odužio heroini Tatjani koja je usvojila devojčicu leptira: Posle više godina podstanarstva imaće svoju kuću (FOTO)

08.03.2023

10:54

0

Roditelji nisu mogli da se izbore sa teškim bremenom koje im je priroda postavila, nijedna institucija nije mogla da primi ovu devojčicu leptira, a onda se pojavila Tanja

Čačak se odužio heroini Tatjani koja je usvojila devojčicu leptira: Posle više godina podstanarstva imaće svoju kuću (FOTO)
Copyright RINA

Danas, kad se u čitavom svetu proslavlja Međunarodni dan žena i govori o njihovoj hrabrosti, požrtvovanosti i srcu velikom kao kuća, nikako ne smemo u tom kontekstu prave savremene heroine da ne pomenemo i Tatjanu Obradović iz Čačka koja je, iako podstanar, zbrinula obolelu i ostavljenu devojčicu leptira.

Ovaj podvig zaista je jedinstven, i iako nikad ni od koga ništa nije tražila, Grad Čačak odužio se ovoj velikoj ženi. Nakon mnogo godina provedenih pod tuđim krovom, sada će dobiti svoju kuću.

- Ona je svetao primer ljudskosti, i nema sumnje da je to zasluženo i najmanje što mi kao zajednica možemo učiniti. Gradnja kuće koštaće oko devet miliona dinara, a sve troškove preuzeo je na sebe Grad Čačak - kazao je za RINU gradonačelnik Milun Todorović.

RINA
 

 

On je istakao da je Tatjani odmah ponuđen stan na Ljubić keju, koji je grad imao na raspolaganju, ali je ona u tom trenutku već ušla u proces dobijanja dozvole za gradnju kuće za njihovu brojnu porodicu.

- Tatjana Obradović je heroina našeg grada i svi smo na nju ponosni, njen plemeniti gest nas je inspirisao da maloj Nađi omogućimo što bezbrižnije odrastanje, a Tanji, koja ima svoj posao, da pomognemo u tom poslu, kao i čitavoj njenoj porodici - kazao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Roditelji nisu mogli da se izbore sa teškim bremenom koje im je priroda postavila, nijedna institucija nije mogla da primi ovu devojčicu leptira, a onda se pojavila Tanja. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike