Otvorena rekonstruisana fiskulturna sala u školi u Topoli

26.02.2023

08:10

0

Autor: I.K.

Ministarstvo u saradnji sa Vladom Srbije i predsednikom države Aleksandrom Vučićem nastaviće da pomažu razvoj Topole i Šumadijskog upravnog okruga

Otvorena rekonstruisana fiskulturna sala u školi u Topoli
Copyright mduls.gov.rs

Fiskulturna sala u Srednjoj školi „Kralj Petar I“ u Topoli svečano je otvorena, a za ovu rekonstrukciju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izdvojilo 28 miliona dinara. 

Resorni ministar Aleksandar Martinović istakao je da su realizacijom ovog projekta stvoreni bolji uslovi za pristup zdravom i kvalitetnom razvoju i školovanju svih učenika i unapređene sportske i rekreativne mogućnosti mladima za bavljenje sportom u Topoli. Kako je naveo, Ministarstvo je pomoglo sprovođenje brojnih projekata u ovoj opštini, koji su u interesu građana.

"Tri godine za redom podržali smo realizaciju dvodnevne manifestacije „Etno sajam“, zahvaljujući kojoj je oplemenjen kulturni život opštine, a prošle godine otvorili smo i Jedinstveno upravno mesto“, naveo je Martinović i dodao da je to važno i korisno za meštane Topole, jer samo kvalitetna opštinska uprava može efikasnije i efektivnije da odgovori na njihove potrebe i bude im podrška. 

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Vlada Srbije i predsednik države Aleksandar Vučić nastaviće da pomažu razvoj Topole i Šumadijskog upravnog okruga, poručio je ministar Martinović.

„To dugujemo građanima, ali i našim precima, zato što je borba za slobodu krenula upravo iz Šumadije i ona je bila i ostala kolevka moderne srpske državnosti“, rekao je ministar. 

Ukazavši na to da je Ministarstvo nedavno sprovedelo Javni poziv za raspodelu sredstava, u iznosu od 490 miliona dinara, ministar je rekao da se veliki broj gradova i opština prijavio za sredstva sa kvalitetnim projektima, te da će Ministarstvo nastojati da pomogne što većem broju jedinica lokalne samouprave, u okviru svojih mogućnosti. 

Svečanom otvaranju fiskulturne sale prisustvovali su predsednik opštine Topola Vladimir Radojković, direktor Srednje škole „Kralj Petar I“ Miloš Petković i narodni poslanik Dragan Jovanović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike