Uhapšeni vlasnici staforda koji su u Boru izujedali ženu

17.02.2023

11:53

2

Autor: 24sedam

Oni se sumnjiče da su sinoć, na terenu za male sportove u Homoljskoj ulici, pustili dva psa bez povoca i zaštitne korpe

Uhapšeni vlasnici staforda koji su u Boru izujedali ženu
Ilustracija - Copyright RINA

K. D. (24) i M. J. (40) iz Bora uhapšeni su zbog izazivanje opšte opasnosti, pošto su njihovi psi, rase staford, napali ženu iz ovog grada i izujedali je.

Oni se sumnjiče da su sinoć, na terenu za male sportove u Homoljskoj ulici, pustili dva psa bez povoca i zaštitne korpe, saopštila je Policijska uprava Bor.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Kako je rekao prijatelj nesrećne žene, oni su to shvatili kao razlog za svađu i pustili pse na nju, prenosi Informer.

- Tamara N. je žena koja sebe daje za napuštene pse. Ovo što joj se dogodilo je nečuveno. Samo je pokušala da upozori vlasnike na obavezu nošenja zaštitnih korpi jer se radi o krvoločnoj rasi - navodi prijatelj.

Zakon jasan, za napad odgovoran vlasnik

Zakonska regulativa jasna je po pitanju kažnjavanja, a Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca u Beogradu kaže da su nadležni odgovorni za kontrolisanje uslova u kojima se ljubimci drže, ali i poštuju li se pravila prilikom izvođenja u javnost.

Kinološki sudija Nemanja Jovanović u ranijoj izjavi za 24sedam rekao je da pas ne sme da napada ako je socijalizovan na pravi način.

- Socijalizacija psa je neki vid treninga u kome se pas sretne sa raznim situacijama tokom život i treba da reaguje adekvatno. Ne mogu da kažem da su krivi psi. Pre svega je kriv vlasnik, odnosno osoba koja je nadležna da se stara o psima - rekao je Jovanović za naš portal.

Problem prave nesavesni vlasnici koji često svoje ljubimce puštaju da trče slobodno po parkovima i ulicama, bez korpe i povoca uz obavezno "ne brinite, neće on...". 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike