Putevi Srbije apeluju na vozače - bez zimske opreme i lanaca ne krećite na put: Kamioni na graničnom prelazu Bezdan čekaju po sedam sati!

08.02.2023

19:08

0

Poseban oprez savetuju za područje Zaječara

Putevi Srbije apeluju na vozače - bez zimske opreme i lanaca ne krećite na put: Kamioni na graničnom prelazu Bezdan čekaju po sedam sati!
Stanje na putevima/Ilustracija - Copyright Pixabay

Putevi Srbije apeluju na vozače da koriste zimske pneumatike, da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, te da poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Poseban oprez savetuju za područje Zaječara, gde u tunelima na Đerdapskoj magistrali mestimično ima ledenica, koje su obeležene saobraćajnom signalizacijom. Na auto-putu E-75, na deonici petlja Inđija - petlja Stara Pazova, u zoni naplatne stanice Stara Pazova ka Beogradu u toku su radovi na rekonstrukciji naplatne stanice i odvijaće se do 15. maja uz odvijanje saobraćaja shodno privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Na deonici Petrovac na Mlavi – Krepoljin zbog oštećenja kolovozne trake ka Krepoljinu usled klizišta saobraćaj za putnička vozila odvija se naizmeničnim propuštanjem. Zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila. Alternativni pravci iz smera Petrovca na Mlavi ka Kučevu, a iz smera Krepoljina ka Despotovcu.

Na deonici Ljig – Mionica - zbog radova u naselju Banja Vrujci do 30. aprila saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Na deonici Vrbas – Savino Selo obustavljen je saobraćaj do 9. septembra zbog izgradnje podvožnjaka brze pruge Novi Sad – Kelebija. Aleternativni pravac - preko Kule i Savinog Sela.

Kamioni čekaju po sedam sati 

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova na graničnom prelazu Bezdan, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je sedam sati.

Na prelazu Šid se čeka šest sati, na Batrovcima četiri sata, na Horgošu tri sata, na Kelebiji i Sremskoj Rači dva sata, a na Gradini i Preševu po jedan sat.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike