Nikad kraja mukama meštana Prijepolja: Danima su bez čiste pijaće vode zbog zamućenog Lima

26.01.2023

10:13

0

Najviše na udaru našla su se postrojenja u Seljašnci i Brodarevu

Nikad kraja mukama meštana Prijepolja: Danima su bez čiste pijaće vode zbog zamućenog Lima
Lim - Copyright RINA

Iako se poplavni talas povukao Prijepoljci još uvek sabiraju štetu, ali i osećaju posledice minule elementarne nepogode. Obilne padavne izazvale su zamućenje izvora sa kog se građani nekoliko naselja snabdevaju vodom, tako da ona nije za piće.

- Cisterne sa vodom su parkirane u gradu, pa iz našeg naselja svakog dana dolazimo po vodu. Nije lako, naročito po ovakvim vremenskim uslovima, ali borimo se kako moramo. Samo kad se Lim povukao u svoje korito, sve ostalo ćemo lako - kažu za RINU Prijepoljci.

Foto: RINA
 

Voda je bakteriološki ispravna, ali zbog previsokog sepena zamućenosti ipak nije za upotrebu.

Najviše na udaru našla su se postrojenja u Seljašnci i Brodarevu. Prema rečima nadležnih, ovaj problem trebalo bi da bude rešen do kraja sedmice.

- Čekamo podatke iz Zavoda za javno zdravlje u Užicu i nadamo se da će do subote situacija biti vraćena u normalu. Tri cisterne su stacionarne na teritoriji grada i na taj način voda je obezbeđena svim meštanima - kažu iz prijepoljskog JKP Lim.

Usled obilnih padavina, poplava i svih problema koji su tim proizrokvani u opštini Prijepolje na snazi je vanredna situacija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike