Sneg u Čačku od jutros ne prestaje da pada: Trenutno nema neprohodnih puteva, sve službe su u pripravnosti (VIDEO)

24.01.2023

16:50

0

Za sada se snežni pokrivač ne zadržava po kolovozima pa se saobraćaj odvija usporeno, ali nesmetano

Sneg u Čačku od jutros ne prestaje da pada: Trenutno nema neprohodnih puteva, sve službe su u pripravnosti (VIDEO)
Sneg ne prestaje da pada - Copyright RINA

Nakon ponoći, kiša koja je padala na teritoriji grada Čačka prešla je u sneg koji bez prestanka pada gotovo 12 časova. Za sada se sneg ne zadržava po kolovozima pa se saobraćaj odvija usporeno, ali nesmetano.

- Svi putevi na teritoriji grada Čačka su prohodni. Sneg koji pada zadržava se u raskvašenom stanju i problem predstavlja voda koja se zadržava. Na vangradskom području, sneg se najviše zadržava na Brezovicama što je i očekivano i na nekim mestima ga ima i do 30 centimetara. Ekipe su opremljene, sva tehnička mehanizacija je u punoj pripravnosti, radi se na terenu, na rasčišćavanju pravaca i posipanju soli. Trenutno nemamo nikakvih većih problema. U kontaktu smo i sa Policijskom upravom i sa predsednicima mesnih zajednica koji nas informišu o problemima na terenu i za sada nemamo većih prijava - rekao je Marko Gavrilović, rukovodilac tehničkog sektora JP "Gradac" Čačak.

RINA

Prema rečima Gavrilovića u popodnevnim satima se očekuje prestanak padavina, ali su sve ekipe u pripravnosti i spremne su da izađu na teren i tokom noći. On je dodao da je sva neophodna oprema ispravna i da su obezbeđene dovoljne količine soli.

JKP "Moravac" iz Mrčajevaca zaduženo je za održavanje putnih pravaca sa obe strane Zapadne Morave i to sa desne strane od MZ Zablaće do kraljevačke opštine, dok sa leve strane u njihovu nadležnost ulaze Mrčajevci sa okolinom, Katrga, Ostra, Bresnica, Vujetinci, Prislonica, Preljina, Stančići, Gornja Trepča. Ukupno, JKP "Moravac" je zadužen za održavanje zimske službe na 172 kilometra putnih pravaca.

- Od ranih jutarnjih časova ekipe su na terenu i svi putevi koji su u ingerenciji JKP "Moravca" su očišćeni i prohodni i posuti agregatom. Dalje pratimo i spremni smo da reagujemo. za sada nemamo nikakvih problema. Temperatura je u plusu što ide na korist. Trenutno najviše snega ima u Lunjevici i Vujetincima kao i u Prislonicu ka manastiru Vujan, ali i ovi putevi su prohodni - rekao je Vladimir Slović, rukovodilac tehničkog sektora JKP "Moravac" iz Mrčajevaca.

Prema rečima Slovića, JKP "Moravac" je tokom prethodne godine proširio svoj vozni park nabavkom jednog vozila i opreme potrebne da se i to vozilo priključi zimskoj službi, tako da sada ovo javno preduzeće raspolaže sa sedam vozila, tri kamiona, tri traktora i jednom kombinirkom i spremno je da reaguje i u slučaju većih padavina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike