Za volanom potreban dodatan oprez! Mokri su kolovozi, ima i snega, ali i odroni prete

24.01.2023

06:52

0

Autor: J. S. J.

AMSS savetuje da vozači kontrolišu brzinu kojom se kreću i da budu maksimalno skoncentrisani za volanom i uvek spremni da u svakom trenutku odreaguju na pravi način

Za volanom potreban dodatan oprez! Mokri su kolovozi, ima i snega, ali i odroni prete
Sneg u Sloveniji - Copyright Tanjug/AP Photo

Ovih dana u našoj zemlji su zimski uslovi vožnje, zato vozači - budite pažljivi i poštujte propise. 

Auto-moto savez Srbije (AMSS) je jutros saopštio da kiša, ali i povremeno umerene snežne padavine u planinskim predelima donose mokre i klizave kolovoze.

Takođe, poslednjih dana učestala je pojava odrona. Odrona ima na području Ibra, na delu između Raške i Rudnice, Brusa i Brzeća, na Đerdapskoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu, a ima ih i kroz Ovčarsko-kablarsku, Gredeličku, Sićevačku i Drensku klisuru.

AMSS zato savetuje da vozači kontrolišu brzinu kojom se kreću i da budu maksimalno skoncentrisani za volanom i uvek spremni da u svakom trenutku odreaguju na pravi način kako biste na vreme primetili i izbegli opasnost na putu.

Ima i magle na pojedinim deonicama

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Kako su saopštili Putevi Srbije magla se spustila na području Bora, Negotina, Zaječara, Knjaževca i Sokobanje i vidljivost je smanjena do 100 metara.

Navodi se da je moguća pojava magle na drugim putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. 

Na graničnim prelazima čeka se sat, dva

Prema informacijama Uprave granične policije, teretna vozila na izlasku iz zemlje na graničnim prelazima Horgoš, Batrovci i Šid zadržavaju se po dva sata. Teretnjaci na Kelebiji čekaju jedan sat.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike