Uzeo slobodan dan da bi dočekao svoj paket: Ima li rešenja za gužvu ispred pošte?

22.12.2020

14:56 >> 16:29

0

Svakog dana u Knjaževačkoj ulici čeka i preko 50 ljudi, a rade samo dva šaltera - svedoče Nišlije

Uzeo slobodan dan da bi dočekao svoj paket: Ima li rešenja za gužvu ispred pošte?
Copyright Printscreen/GoogleMaps/Hagor Kevorkian

Više desetina ljudi svakodnevno čeka u redu ispred pošte u Knjaževačkoj ulici, a građani svedoče da je razlog velikih gužvi to što “Post ekspres” u Nišu ne isporučuje pakete na kućnu adresu, iako tu uslugu dostave naplaćuje, pa su prinuđeni da sami odu po ono što su naručili.

Jedan Nišlija je prošle nedelje uzeo slobodan dan na poslu i odložio sve obaveze kako bi bio kod kuće i sačekao paket koji je platio da mu bude dostavljen na kućnu adresu. Međutim, paket nije stigao, a preko aplikacije za praćenje pošiljke pisalo je da su poštari pokušali dostavu, ali da nije bio kod kuće.

– Zbog čega ja plaćam veću cenu za dostavu na kućnu adresu danas za sutra, a po pošiljku idem sam? Zbog čega sedim ceo dan kući, odlažem obaveze, a pošiljku niko ni ne pokuša da uruči, ili uručuju samo određenim licima – pita Nišlija.

Printscreen/GoogleMaps/Bojan Živković

Ovo je samo jedan od primera onih koji su se prethodnih dana suočili sa gužvama, prinuđeni da usred epidemije koronavirusa budu u grupama i čekaju na hladnoći u redu kako bi pokupili paket koji su platili da im se dostavi na adresu.

Pročitajte još:

Najviše žalbi ima za poštu u Knjaževačkoj, gde je svakodnevno, kako kažu, više od 20 ljudi, ali građani svedoče da ih je prethodnih dana bilo i duplo više.

– “Post Ekspres” u Nišu ne isporučuje pakete, čak je bezobrazluk toliki da ne ostavljaju ni kartončiće. Svakog dana ispred pošte u Knjaževačkoj u redu čeka i preko 50 ljudi, a rade samo dva šaltera – svedoče Nišlije.

Građani napominju da verovatno ima i onih koji zbog kovida moraju da budu u izolaciji pa zato i naručuju pakete na kućnu adresu, ali zaključuju da ih “Pošta Srbije” prisiljava da odlaze do šaltera i tako ugrožavaju i sebe i druge.

Novinari su pitanja o tome poslali “Pošti Srbije” i odgovori i objašnjenja se očekuju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike