Ministar Gašić u Novom Pazaru: Imali smo 84 evakuacije danas iz 84 objekta

19.01.2023

20:07

0

Autor: 24sedam

Kako je istakao ministar Gašić, pripadnici Sektora za vanredne situacije danas su izvršili 84 evakuacije

Ministar Gašić u Novom Pazaru: Imali smo 84 evakuacije danas iz 84 objekta
Ministar Gašić u Novom Pazaru - Copyright Foto:MUP

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je u Novom Pazaru da pripadnici Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim službama, čine sve da pomognu građanima dasačuvaju njihova domaćinstva nakon što su obilne padavine prouzrokovale porast vodostaja i izlivanje reka.

- Na sreću, u ovom delu Novog Pazara, reka je u koritu. Međutim, sve ono što je stiglo sa svih tih manjih bujičnih vodotokova je ogromna količina vode. Želim da se zahvalim gradonačelniku Novog Pazara, građanima i lokalnoj samoupravi koji su danas ovde čitavog dana zajedno sa Sektorom za vanredne situacije i „Srbijavodama“, kao i Vojsci Srbije koja je istog trenutka izašla da pomogne građanima da sačuvamo domaćinstva - poručio je ministar Gašić.

Kako je istakao ministar Gašić, pripadnici Sektora za vanredne situacije danas su izvršili 84 evakuacije i poručio da će pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica ostati na ovim područjima sve dok građani ne budu u potpunosti bezbedni.

- U ovom trenutku imamo šest spasilačkih specijalističkih timova za spasavanje i rad na vodi, koji u ovom trenutku rade pretragu za dva lica koje je bujica odnela. Imali smo 84 evakuacije danas iz 84 objekta, pet u Novom Pazaru, devet u Sjenici, 30 u Prijepolju, 24 u Priboju i 16 u Brusu. To je pregled situacije u ovom trenutku. Naravno, i dalje nastavljamo da radimo, 94 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica su ovde u Novom Pazaru i ostaće i dalje koliko je potrebno da bi građani bili bezbedni - rekao je ministar Gašić.

Usled obilnih padavina koje su prouzrokovale porast vodostaja i izlivanje reka i bujičnih potoka vanredna situacija proglašena je na teritoriji Novog Pazara, Prijepolja, Tutina i Brusa, kao i na delu teritorije opštine Nova Varoš.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije koji su konstantno na terenu do sada su evakuisali 84 osobe, a u područjima ugroženim poplavama angažovani su timovi za crpljenje vode.

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike