Neverovatan doček planinara na Kablaru: Prizor koji ih je dočekao, vredi milione (FOTO)

01.01.2023

14:33

0

Grupa planinara iz Zapadne Srbije odvažila se na neverovatnu avanturu

Neverovatan doček planinara na Kablaru: Prizor koji ih je dočekao, vredi milione (FOTO)
Copyright RINA

Dok se većina građana odlučila da dočeka Novu godinu u nekom od restorana, na trgovima ili u kućnoj varijanti grupa planinara iz Zapadne Srbije odvažila se na neverovatnu avanturu, a samo par minuta pre ponoći stigli su na vrh planine Kablar gde ih je dočekao ne hotel sa pet, već pogled sa hiljadama zvezdica.

"Ideju su pokrenuli prijatelji planinari iz Užica, a potom smo i mi ostali počeli da se priključujemo. Oko 22 časa smo počeli da se penjemo laganim tempom stazom broj 4 ka vidikovcu na Kablaru i stigli smo tačno pred Novu Godinu. Osećaj i doživljaj je zaista neverovatan. Ne može da se opiše rečima već može samo da se doživi", rekao je za RINU planinar Dragoš Luković.

U ovoj nesvakidašnjoj akciji učestvovalo je oko 50 planinara iz čitave Zapadne Srbije, oni u šali kažu od 10 do 110 godina. Ali, svakako ko se osećao spremno krenuo je na ovaj doček na otvorenom bez obzira na godine. Prizor koji je dočekao planinare kada su se popeli na vrh Kablara, sa čijeg vidikovca se pruža pogleda na meandre Zapadne Morave i Čačka, vredi milione.

"Prizor u novogodišnjoj noći sve nas je kupio, otvorili smo šampanjac i proslavili 2023. sa prijateljima i zaljubljenicima u planinarenje. Kako nam je počela ova godina tako želimo i da bude svih 12 meseci. Uz puno osvojenih planinskih vrhova i drugarstvo koje nas sve spaja", dodao je on.

Ovim načinom proslave Nove godine, planinari su pokazali svoju istinsku ljubav prema prirodnim lepotama kojih u Zapadnoj Srbiji i te kako ima. Lepši im je pogled sa Kablara nego bilo koji luksuzni restoran.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike