24SEDAM ZRENJANIN Održana sednica Gradskog veća – usvojen Predlog Odluke o budžetu grada Zrenjanina

09.12.2022

07:25

0

Autor: 24sedam

Tokom sednice usvojen je i Predlog Odluke o ostvarivanju prava na povlašćen gradski prevoz na teritoriji grada Zrenjanina

24SEDAM ZRENJANIN Održana sednica Gradskog veća – usvojen Predlog Odluke o budžetu grada Zrenjanina
Copyright Opština Zrenjanin

Sednica Gradskog veća održana je danas u Baroknoj Sali Gradske kuće, a jedna od najvažnijih tačaka bila je Utvrđivanje Predloga Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2023. godinu, o kojoj je izvestila Euđenija Besu.

Tokom sednice usvojen je i Predlog Odluke o ostvarivanju prava na povlašćen gradski prevoz na teritoriji grada Zrenjanina, a izvestilac Jelena Dragić ukazala je da se, između ostalog, uvodi još jedna kategorija, a to su svi učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zrenjanina.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Odluke o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama i Predlog Odluke o izmenama Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, kao i predloge odluka o programima poslovanja javnih preduzeća i ustanova za 2023. godinu.

Takođe, usvojen je i Predlog Izmene i dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2022. godinu, Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2022. godinu u periodu januar-jun 2022. godine, Predlog Zaključka o davanju saglasnosti na Poseban program o korišćenju subvencija iz budžeta grada Zrenjanina za JKP ''Vodovod i kanalizacija'' Zrenjanin za 2023. godinu i Predlog Odluke o obrazovanju jedinica civilne zaštite opšte namene i specijalizovanih jedinica civilne zaštite za uzbunjivanje na teritoriji grada Zrenjanina.

Gradonačelnik Simo Salapura, koji je i predsedavao sednicom, ukazao je da je ukupno planirani obim budžeta za 2023. godinu 5,5 milijardi dinara i da se blizu milijardu dinara odnosi na kapitalne projekte, odnosno kapitalne investicije.

- Kada o tome pričamo, pričamo o nastavku izgradnje kanalizacione mreže i nastavku izgradnje našeg stadiona, takođe i o javno - privatnim partnerstvima koji su bitni za zaštitu životne sredine, ali i o sanaciji gradske deponije, o javno – privatnom partnerstvu za putnu infrastrukturu i niz drugih projekata – napomenuo je gradonačelnik.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike