24SEDAM ZRENJANIN Niz saobraćajnih edukacija za vozače traktora, mlade i decu, učesnike u saobraćaju

11.12.2022

09:25

0

Autor: 24sedam

Na tribinama je ukazano na važnost i značaj poštovanja saobraćajnih propisa

24SEDAM ZRENJANIN Niz saobraćajnih edukacija za vozače traktora, mlade i decu, učesnike u saobraćaju
Ilustracija - Copyright Pixabay

Predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Policijskom upravom Zrenjanin i Automoto saveza Srbije realizovali su proteklih dana dve edukativne tribine, namenjene rukovaocima traktora i mladim vozačima. Tribine su održane u Melencima i Elemiru, uz veoma dobar odziv i učešće ukupno više od 160 zainteresovanih za ovu važnu saobraćajnu tematiku. 

Na tribinama je ukazano na važnost i značaj poštovanja saobraćajnih propisa, posebno u vezi sa zakonskim odredbama koje traktor mora da ispunjava kada učestvuje u saobraćaju, kao i ponašanju vozača traktora. Poseban akcenat je ukazan na neophodnost postojanja zaštitnog rama i kabine kod traktora, ali i najčešćim greškama koje vozači traktora prave u saobraćaju.

Sa mladima se razgovaralo o značaju korišćenja sigurnosnog pojasa, posebno na zadnjem sedištu vozila, štetnosti i posledicama upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, vožnje pod dejstvom alkohola i posledicama koje nosi vožnja brzinom većom od ograničene.

Nakon sprovedene edukacije, svim učesnicima su podeljeni pokloni u vidu žutog rotacionog svetla, tabli za spora vozila i drugih korisnih oznaka koje mogu doprineti boljoj vidljivosti i bezbednosti u saobraćaju. 

Edukacija je realizovana i u srednjoj Tehničkoj školi, uz prisustvo oko 70 đaka završnih razreda, a u EGŠ “Nikola Tesla” edukaciji je prisustvovalo oko 100 maturanata. Takođe, istog dana održana je još jedna edukacija za istu ciljnu grupu u vidu aktivnosti na terenu, tačnije u prostoru školskog dvorišta Ekonomsko-trgovinske škole i Zrenjaninske gimnazije.Mladima je ovom prilikom ukazano na opasnosti u slučaju rizičnog ponašanja u saobraćaju, kao što je  prekoračenje brzine, vožnja pod uticajem alkohola, psihoaktivnih supstanci, vožnja bez vozačke dozvole i drugo.  

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike