24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik u poseti Lazarevu: Slobodne kuće brzo se prodaju

04.11.2022

11:00

0

Autor: 24sedam

Prema zvaničnim podacima poslednjeg popisa, u Lazarevu živi 2.800 stanovnika

24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik u poseti Lazarevu: Slobodne kuće brzo se prodaju
Copyright Opština Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je danas Lazarevo, kao dvadeseto naseljeno mesto u okviru radne aktivnosti “Da nam sela budu bliža”. Zajedno s gradonačelnikom, sastanku s predstavnicima mesne zajednice prisustvovali su i zamenik Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić, načelnica Odeljenja za privredu Gradske uprave Jelena Travar Miljević i rukovodioci javnih komunalnih preduzeća i ustanova. Nakon sastanka, organizovana je poseta radionici za izradu metalne galanterije “Savić” i Sportskom centru “Zadrugar”, kao dobrim primerima preduzetništva i sportskog organizovanja u nekom naseljenom mestu.

Prema zvaničnim podacima poslednjeg popisa, u Lazarevu živi 2.800 stanovnika i nakon godina u kojima se stanovništvo osipalo, u mesnoj zajednici ističu da se danas sve prazne kuće, u kojima vlasništvo nije sporno, veoma brzo prodaju. Lazarevo se nalazi u “prvom prstenu” oko grada, što donosi određene prednosti, dosta je urbanistički i komunalno uređeno, ali su komunalni problemi slični kao i u drugim selima. Ono što je aktuelno i vidljivo na terenu, jeste izgradnja kanalizacione mreže, o čemu je govorio i gradonačelnik Salapura. 

- Pre nekoliko godina krenuli smo sa izgradnjom kanalizacione mreže, delom sredstvima iz samodoprinosa stanovnika mesne zajednice Lazarevo, a većim delom sredstvima iz budžeta grada Zrenjanina. Ukupna vrednost ovog projekta, sa projektno – tehničkom dokumentacijom i nadzorima koji rade, uključujući i radove, iznosi 15 miliona dinara, a radiće se blizu 600 metara kanalizacione mreže u ulicama Slavka Rodića i Mladena Stojanovića, sa dvadeset šahtova. Ostali problemi tiču se vlasništva nad zemljom, što su decenijski problemi koje moramo rešavati zajedno sa višim nivoima vlasti, a ono što ovde raduje jeste da postoji potreba za otvaranjem celodnevne jaslene grupe u školi i već smo preuzeli određene korake po tom pitanju - kazao je gradonačelnik tokom današnje posete. 

Podsetio je i na neke od značajnijih projekata realizovanih u proteklom periodu, poput uređenja centra sela, regulisanja saobraćaja i postavljanja semafora na glavnoj raskrsnici, izrade urbanističkog plana, izgradnje košarkaškog terena, opremanja sale za borilačke sportove, pri Sportskom centru “Zadrugar”. Dodao je da je za sledeću godinu u planu nastavak radova na kanalizacionoj mreži i nastavak uređenja centra sela, odnosno pešačke staze, kao i završetak hrama.

- Posetili smo sportski centar, ovdašnji sportisti imaju aktivna udruženja, a na terenu smo fudbalskog kluba koji doživljava svoj novi početak i mišljenja smo da, uz ovakav resurs, i grad Zrenjanin i stanovnici Mesne zajednice „Lazarevo" treba da podrže ovakvu priču. Ovde su i prostorije Karate kluba “Zadrugar”, poznatog i po svojim reprezentativcima i rezultatima evropskog i svetskog nivoa - istakao je Salapura. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike