24SEDAM ZRENJANIN Predstavljen program "Moja prva plata"

25.10.2022

12:20

0

Autor: 24sedam

Promocija je održana u organizaciji Unije poslodavaca Srbije - poslodavci Zrenjanina i uz podršku Kulturnog centra Zrenjanina

24SEDAM ZRENJANIN Predstavljen program "Moja prva plata"
zrenjanin profimedia-0570764202 - Copyright Profimedia

U maloj Sali Kulturnog centra održana je danas promocija programa „Moja prva plata“ koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Ministarstva omladine i sporta, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Cilj Programa jeste da se podstakne osposobljavanje mladih za rad kao i zapošljavanje mladih i pruži podrška privredi u rešavanju problema sa nedostatkom kadrova.

Promocija je održana u organizaciji Unije poslodavaca Srbije - poslodavci Zrenjanina i uz podršku Kulturnog centra Zrenjanina.

Projekat je predstavila Izabela Balint iz Unije poslodavaca Srbije - poslodavci Zrenjanina koja je zahvalila predstavnicima kompanija „Mlekoprodukt“, BB Trejd, "Ultraplanet", "Novares" i "Gomeks", kao i Kulturnom centru koji su predstavili otvorene pozicije u našem gradu, ali i mladim ljudima koji su izrazili zainteresovani za učešće na konkursu.

- Želim da vam se zahvalim jer vi spadate u onih pet odsto ljudi koji urade nešto za sebe, izađu iz kutije i krenu da traže posao, da čuju informacije. Nažalost, mnogi danas misle da se podrazumeva to da im se posao nudi, da se njihova karijera razvija na takav način, bez ulaganja napora. Čestitam i na tome što ste danas došli, to je velika razlika u odnosu na mnoge mlade ljude – kazala je Izabela Balint obraćajući im se.

Inače, u našem gradu otvorene su 232 pozicije, a detaljne informacije o  projektu i učešću na konkursu „Moja prva plata“ dostupni su na internet sajtu https://mojaprvaplata.gov.rs.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike