24SEDAM RUMA Završetak radova na novoizgrađenom vrtiću "Kockica 2"

26.10.2022

08:09

0

Autor: 24sedam

Sa novim objektom čije će se opremanje završiti do kraja godine, u Rumi više neće postojati liste čekanja za upis dece u vrtić

24SEDAM RUMA Završetak radova na novoizgrađenom vrtiću "Kockica 2"
Copyright Opština Ruma

Izgradnja "Kockice 2" modernog objekta, vrtića po svim standardima Ministarstva prosvete privodi se kraju. Objekat se prostire na 2.800 kvadratnih metara, a pohađaće ga 300 mališana.

Sa novim objektom čije će se opremanje završiti do kraja godine, u Rumi više neće postojati liste čekanja za upis dece u vrtić, koji je podsetimo, već nekoliko godina besplatan u našoj opštini.

Novoizgrađeni objekat, koji je trpezarijskim delom povezan sa vrtićem Kockica i praktično čini jednu veliku celinu u predškolskom obrazovanju i vaspitanju, obišla je danas predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

"Zaista je reč o jednom lepom, modernom i funkcionalnom objektu. Uprava "Poletarca" će se preseliti ovde, u prizemlju postoji i velika sala gde će se odrzavati priredbe, pozorišne predstave, muzički programi, pedagoški seminari. U drugom delu prizemlja su učionice za jaslene grupe dece, dok su na spratu učionice za decu od 3 do 6 godina. Tu su i tehničke prostorije, fiskulturna sala, lekarska soba. Vazno je napomenuti da ćemo do kraja nedelje raspisati javnu nabavku za opremanje i za to smo obezbedili 19 miliona dinara", izjavila je predsednica Ćirić i napomenula da bi do kraja godine vrtić trebao početi sa radom.

Izgradnju novog vrtića Opština Ruma u celosti finansira sopstvenim sredstvima u iznosu od oko 131,7 miliona dinara.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike