24SEDAM RUMA Održana LXXV sednica Opštinskog veća

24.10.2022

18:12

0

Autor: 24sedam

Zadovoljni smo izvršenjem budžeta - rekla je Aleksandra Ćirić

24SEDAM RUMA Održana LXXV sednica Opštinskog veća
Opština Ruma - Copyright Opština Ruma

Većnici su na današnjem zasedanju kao prvu tačku dnevnog reda razmatrali Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Ruma za period od 1. januara 2022. godine do 30. septembra 2022. godine

Prihodi i primanja budžeta opštine Ruma za period od 1. januara do 30. septembra 2022. godine ostvareni su u ukupnom iznosu od 2.120.886.303,17 dinara i u odnosu na planirane prihode u 2022. godini ostvareni su sa 64,53%.

"Zadovoljni smo izvršenjem budžeta, naš cilj da tokom ove godine realizujemo što više projekata i planova koje smo na početku godine zacrtali i obećali građanima i na dobrom smo putu da taj plan ostvarimo", kazala je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

Većnici su usvojili i Nacrt odluke o komunalnoj miliciji opštine Ruma. Plan je da se od naredne godine oformi odeljenje komunalne milicije u našoj opštini koje će brojati 10 radnika sa načelnikom komunalne milicije, a cilj je povećanje efikasnosti rada u sferi komunalne inspekcije.

"Sve ono gde komunalna inspekcija staje sa svojim nadleznostima, tu komunalna milicija nastavlja, a u fokusu će biti poštovanje javnog reda i bezbednosti, da nemamo više učestale napade na dečije parkiće, slučajeve vandalizma ne samo u parkovima, već na javnim površinama, spomenicima i sl. Komunalna milicija će biti dostupna svim građanima i radiće 24 časa, a očekujemo da će nakon svih procedura sa radom početi početkom 2023. godine", izjavila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i napomenula da će novi radnici proći obuku kako bi na adekvatan način i u skladu sa zakonskim odredbama obavljali svoju duznost.

Opština Ruma je na osnovu uspeha, rezultata i zahteva sportskih klubova odobrila sredstva za više fudbalskih klubova, ali i za Rukometni klub "Ruma", Atletski klub "Ruma", Džudo klub "Sloven", Sportsko košarkaško udruzenje "Džez basket" i Fitnes studio Mirjane Jović. Novčane pomoći odobrene su i KUD "Biser" Putinci(100.000 dinara) i SUBNOR-u Opštine Ruma(50.000).

Opština Ruma finansiraće sa 450.000 dinara projekat Udruzenja sport za sve „Most“ Ruma kojim će biti obuhvaćemo 3.688 učenika iz naše opštine. Projekat podrazumeva testiranje učenika radi procene  zdravstvenog stanja i motoričkih sposobnosti dece, kao i prepoznavanja rizika od gojaznosti.

Izglasan je i Nacrt Odluke o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, a razlog jeste usklađivanje sa vazećim propisima Republike Srbije, Zakona o računovodstvu, s obzirom na to da se do sada u odluci nisu eksplicitno nalazila mikro pravna lica.

Usvojen je i Zaključak o prenosu opreme Vatrogasno spasilačkom vodu Ruma, a vrednost nove opreme kojom će se unaprediti rad vatrogasne sluzbe iznosi blizu 500.000 dinara.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike