24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik prisustvovao završnoj konferenciji projekta "Podrška razvoju preduzetništva seoskih žena u Banatu"

09.07.2022

11:20

0

Autor: 24sedam

Ovaj skup organizovali su Zrenjaninski edukativni centar i Centar za podršku ženama

24SEDAM ZRENJANIN Gradonačelnik prisustvovao završnoj konferenciji projekta "Podrška razvoju preduzetništva seoskih žena u Banatu"
Copyright Opština Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Sapalura obratio se danas, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, na konferenciji povodom završetka projekta „Podrška razvoju preduzetništva seoskih žena u Banatu“.

Ovaj skup organizovali su Zrenjaninski edukativni centar i Centar za podršku ženama, a pored gradonačelnika obratili su se i Đenđi Seleši, pomoćnica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Nevena Marčeta iz Kancelarije UN Women i Radoslava Aralica - Zrenjaninski edukativni centar. 

Opština Zrenjanin
 

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da danas razgovara sa ženama koje, kako je rekao, imaju ogromnu energiju i koje su realizujući projekat prepoznale Zrenjanin kao dobru sredinu za učešće u ovom projektu.

- Zrenjanin je prepoznao značaj ekonomskog osnaživanja žena i u skladu s tim smo prošle godine, po prvi put, raspisali i konkurs za ekonomsko osnaživanje žena, za šta smo izdvojili 2 miliona dinara i na osnovu čega je dvanaest preduzetnica dobilo sredstva. U okviru kampanje koju radim sa svojim kabinetom “Da nam sela budu bliža” imao sam priliku i da obiđem nekoliko preduzetnica na selu koje su uspešno započele realizaciju svog bisznisa, a drago mi je da je ta mera naišla na veliki odziv prilikom konkurisanja. Naravno, i ove godine nastavićemo da pružamo podršku ženama - rekao je gradonačelnik Simo Salpura.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike