24SEDAM ZRENJANIN Adaptacija i opremanje prostora dečjeg vrtića u Opštoj bolnici

15.07.2022

21:20

0

Autor: 24sedam

Grad Zrenjanin učestvuje u Komponenti 3. projekta - Podrška deci i porodici iz osetljivih društvenih grupa

24SEDAM ZRENJANIN Adaptacija i opremanje prostora dečjeg vrtića u Opštoj bolnici
Copyright Opština Zrenjanin

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, uz pomoć zajma Svetske banke, a s ciljem unapređivanja dostupnosti, kvaliteta i pravednosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od rođenja do 6,5 godina, naročito za decu iz socijalno i ekonomski ugroženih društvenih grupa.

Grad Zrenjanin učestvuje u Komponenti 3. projekta - Podrška deci i porodici iz osetljivih društvenih grupa. Primarne aktivnosti ove komponente su usmerene na unapređivanje veština roditelja i staratelja za razvojnu stimulaciju dece, kao i unapređivanje vaspitne prakse s fokusom na najosetljivije društvene grupe. 

Projekat “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje - S’ osmehom u vrtić” realizuje grad Zrenjanin s partnerima - Predškolskom ustanovom Zrenjanin, Centrom za socijalni rad grada Zrenjanina, Crvenim krstom, Domom zdravlja “Dr Boško Vrebalov”, Opštom bolnicom “Dr Đorđe Joanović” i Udruženjem “Ostanimo budni”. 

U okviru jednog od ciljeva projekta - Jačanje kapaciteta institucija i organizacija u jedinicama lokalne samouprave za pružanje usluga deci i porodicama iz osetljivih društvenih grupa - izvršena je adaptacija i opremljen prostor dečjeg vrtića u Opštoj bolnici “Dr Đorđe Joanović” u Zrenjaninu. 

Predškolska ustanova Zrenjanin obuhvata 21 objekat, ali u svom sastavu ima i jednu vaspitnu grupu na dečjem odeljenju zrenjaninske bolnice. Bolničku grupu pohađaju deca koja se nalaze na bolničkom lečenju, bilo da pohađaju vrtiće ili nisu obuhvaćena sistemom predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Deca u ovom prostoru borave zajedno sa svojim roditeljima.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike