Jedini most između Kraljeva i Čačka koji je u lošem stanju: Vlada izdvojila novac za rekonstrukciju

19.12.2022

12:30

0

Ministar Vesić rekao je da će most biti zavšen u toku sledeće godine

Jedini most između Kraljeva i Čačka koji je u lošem stanju: Vlada izdvojila novac za rekonstrukciju
Uskoro kreće rekonstrukcija - Copyright RINA

Vlada Republike Srbije na predlog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opredelila je novac iz budžeta za rekonstrukciju mostova preko Velike i Zapadne Morave, čije korišćenje predstavlja opasnost po zdravlje i život ljudi.

- Ja sam dobio zahtev od grada Čačka za sanaciju mosta na Zapadnoj Moravi između Mršinaca i Mrčajevaca i taj most je veoma važan jer između Čačka i Kraljeva predstavlja jedini most preko Morave. Vlada će prebaciti gradu Čačku 500 miliona dinara, grad će raspisati nabavku i Čačak će raditi sanaciju. Tako da će taj most biti završen u toku sledeće godine, jer to nije tako zahtevan posao - rekao je ministar Vesić.

Pored mosta u Mršincima potrebna je i rekonstrukcija mosta preko Velike Morave u opštini Svilajnac, koji je deo magistralnog puta i čija će obnova koštati više nego mosta preko Zapadne Morave.

- To je most koji je na regionalnom putu i koji je oštećen u poplava i koji se više ne koristi. Tu ima više posla, a samim tim će i koštati više -  kazao je Vesić.

Tanjug/ Strahinja Aćimović
 

Kada se u pitanju ostale investicije u gradu na Moravi, ministar Vesić je istakao projekat integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure, izuzetno važan ali finansijski ne toliko zahtevan projekat.

- Prvi projekat jeste vidikovac na vrhu Kablara koji će biti potpuno u staklu. To će biti prava svetska atrakcija kako će izgledati jer će se videti čitav ovaj deo Srbije. Drugi jeste jezero Međuvršje koje treba da se izmulji i da se izvrši remedijacija. Takođe ćemo upravo ovde raditi i prvi ekološki katamaran u Srbiji i radiće se naravno rehabilitacioni centar u Ovčar Banji. Tako da, što se tiče mog ministarstva Vlada Srbije je pozitivno okrenuta ka Čačku - zaključio je ministar Vesić.

Inače, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić juče je prisustvovao svečanoj sednici povodom Dana grada, a nakon toga je održao i sastanak, sa autoprevoznicima Čačka i okoline, iniciran od strane gradonačelnika čačka, Miluna Todorovića, kako bi zajedno radili na rešavanju problema koji pogađaju ljude koji se bave ovom profesijom a njih je preko 120.000.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike