Realizuju se kapitalni projekti na popularnoj srpskoj planini: Izgradnja obilaznice i kružnog toka na Zlatiboru ulazi u završnu fazu

12.12.2022

09:41

0

Iz godine u godinu kako se povećava broj posetilaca i automobila na Zlatiboru, Opština Čajetina, KJP “Zlatibor” i Turistička organizacija Zlatibor teže da obezbede adekvatno obeležene i uređene parking prostore

Realizuju se kapitalni projekti na popularnoj srpskoj planini: Izgradnja obilaznice i kružnog toka na Zlatiboru ulazi u završnu fazu
Zlatibor - Copyright RINA

Radovi na unapređenju saobraćajne i putne infrastrukture na teritoriji Zlatibora i dalje traju. Uporedo se izvode radovi na završetku novog kružnog toka na samom ulazu na Zlatibor, na obilaznici čija izgradnja ulazi u završnu fazu, ali i na projektu koji se odnosi na označavanje turističke destinacije Zlatibor i odredišta na teritoriji opštine Čajetina.

- Novi kružni tok omogućiće olakšan pristup i odlazak sa turističke destinacije. Turistička signalizacija je postavljena na državnim putevima, kao i u samom centru Zlatibora na više lokacija na frekventnim mestima što je od posebnog značaja za potrebe najvećeg broja posetilaca. Cilj signalizacije je obaveštavanje i upućivanje korisnika do kulturnih, istorijskih, verskih, prirodnih i drugih turističkih odredišta - napisao je na svom fejsbuk profilu predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Iz godine u godinu kako se povećava broj posetilaca i automobila na Zlatiboru, Opština Čajetina, KJP “Zlatibor” i Turistička organizacija Zlatibor teže da obezbede adekvatno obeležene i uređene parking prostore. Sa tim u vezi, pokrenut je projekat nadzora i kontrole parkiranja “Oko sokolovo” ,pa je obezbeđen veliki broj parking prostora na više lokacija u samom centru i naselju Zlatibor.

- KJP “Zlatibor” Čajetina asfaltiralo je najveći parking prostor na Zlatiboru na potezu od hotela “Olimp”, prema Turističko-rekreativnom kompleksu Zlatibor. Ovaj prostor je površine oko 7.000m2 i namenjen je parkiranju putničkih vozila i turističkih autobusa. Napominjemo, u završnoj fazi su i radovi na obilaznici oko Zlatibora ukupne dužine od 9,5km. Ova saobraćajnica će u velikoj meri rasteretiti saobraćaj na Zlatiboru - dodao je Stamatović.

Turistički centar Zlatibor raspolaže javnim parking prostorima koji se nalaze na nekoliko lokacija u turističkom naselju. Pored javnih parking prostora, na Zlatiboru postoje još dva parkinga gde se naplata vrši na naplatnim rampama. Plaćanje javnog parkinga vrši se kupovinom parking karte ili slanjem SMS poruke na posebne m-parking brojeve. Obuhvat naplate parkiranja podeljen je u tri zone: plava, crvena i ekstra zona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike