24SEDAM STARA PAZOVA Veliki koncerti za "Dane opštine Stara Pazova"

01.08.2022

08:17

0

Autor: 24sedam

Ulice Svetosavska i Vuka Karadžića će biti zatvorene za saobraćaj zbog ringišpila i korzoa koji će ovih dana biti formiran na toj trasi

24SEDAM STARA PAZOVA Veliki koncerti za "Dane opštine Stara Pazova"
Rtv Stara Pazova (3) - Copyright Printskrin/Jutjub/ Rtv Stara Pazova

Godine 2018. odlučeno je da i Opština Stara Pazova ima svoju manifestaciju – iz višedecenijske mesne slave Sveti Ilija nastali su "Dani opštine Stara Pazova". Ovogodišnju dvodnevnu manifestaciju pod pokroviteljstvom lokalne samouprave obeležiće višečasovni besplatni koncert na trgu dr Zorana Đinđića. 

1. avgusta se očekuje dolazak nekoliko delegacija bratskih i prijateljskih opština kako iz Srbije tako i zemalja u regionu, dok je veče 2. avgusta rezervisano za nastup Harisa Džinovića i Ane Bekute na gradskom trgu. 

Ulice Svetosavska i Vuka Karadžića će biti zatvorene za saobraćaj zbog ringišpila i korzoa koji će ovih dana biti formiran na toj trasi, piše RTV Stara Pazova.

Početkom ove nedelje u okviru manifestacije Svetoilinske letnje noći u staropazovačkom hramu Svetog proroka Ilije izvedena je monodrama “Milunka” glumice Vesne Stanković, posvećena srpskoj heroini Milunki Savić, a  koja je sa oduševljenjem primljena kod staropazovačke publike. 

Dani opštine Stara Pazova biće začinjeni i promocijom knjige Ognjena Krnjaje. Nekada, sjajni najmlađi nagrađivan recitator, danas autor sjajnog romana, čija se radnja odvija na našim prostorima, tačnije u Banovcima. Promocija romana Graničar zakazana je za 18 časova u Narodnoj biblioteci Dositej Obradović. 

Na dan slave biće služena svečana liturgija u Hramu Svetog proroka Ilije u Staroj Pazovi.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike