24SEDAM ČOKA Održana 16. manifestacija Čokanski dobošari

08.10.2022

12:20

0

Autor: 24sedam

Ljubitelji dobošarenja, gurmanluka, čuvanja tradicije i dobre zabave ove godine okupili su se na tradicionalnoj manifestaciji

24SEDAM ČOKA Održana 16. manifestacija Čokanski dobošari
Čoka - Copyright Vikipedia

Uz svečano otvaranje i takmičenje u dobošarenju, juče je održana međunarodna manifestacija „Čokanski dobošari“. Ovo je 16.po redu manifestacija održana pod pokroviteljstvom opštine Čoka. 

Ljubitelji dobošarenja, gurmanluka, čuvanja tradicije i dobre zabave ove godine okupili su se na tradicionalnoj manifestaciji nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa.

Festival „Čokanski dobošari“ počeo je takmičenjem najmlađih u dobošarenju, zatim je upriličen kulturno umetnički program, gde su učešće uzela kulturno umetnička društva iz čokanske opštine, a deo programa obuhvatio je i gurmanske specijalitete.

U ime lokalne samouprave brojne posetioce i goste, pozdravila je predsednica čokanske opštine Stana Đember koja je i otvorila manifestaciju. Ona je napomenula da joj je želja da buduće generacije isto tako čuvaju tradiciju dobošarenja, kao ove sada i istakla da je ove godine poseban akcenat na najmlađima kako zbog Dečije nedelje tako i zbog činjenice da na njima ostaje budućnost. 

Proglašeni su pobednici u kategorijama - najlepši kolač, a najbolje je bilo Udruženje penzionera, najlepši štand imala je OŠ Jovan Popović iz Čoke, dok su najbolji dobošari izabrani u dve kategorije.

U kategoriji nižeg uzrasta (od 1. do 4. razreda) prvo mesto osvojio je Strahinja Sulomar, a drugo i treće Aleksandar Šošić i Stanislava Lukić. U kategoriji višeg uzrasta (od 5. do 8. razreda) prvo mesto je osvojila Aleksandra Grbin, drugo Iris Krabok, a treće Nataša Miladinov.

Manifestacija je završena koncertima Mirka Popova iz Padeja i Lexington benda, kao i vatrometom iznenađenja.

Stavovi izneti u podržanom medijskim projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Čoka koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike