24SEDAM STARA PAZOVA Srebro za basket 3X3 selekciju Srbije na Mediteranskim igrama, u pobedničkom timu dva Starobanovčanina

04.07.2022

08:06

0

Autor: 24sedam

Basketaši su odigrali sjajan turnir bez poraza do finala

24SEDAM STARA PAZOVA Srebro za basket 3X3 selekciju Srbije na Mediteranskim igrama, u pobedničkom timu dva Starobanovčanina
Košarkaška lopta - Copyright Pixabay

Muška basket 3X3 reprezentacija Srbije osvojila je sinoć srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu, pošto je u finalu poražena u duelu sa Francuskom sa 19:13.

Ekipa Srbije igrala je u sastavu Stefan Momirov, Nemanja Stanković a srebrni tim činila su i dva sugrađanina iz Starih Banovaca, Miloš Antić i Nikola Kovačević, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Basketaši su odigrali sjajan turnir bez poraza do finala. Oni su u grupi ostvarili dve pobede, pobedivši Kipar i sinoćnog protivnika u finalu, reprezentacije Francuske.

To je još jedna u nizu medalja koje su basketaši Srbije osvojili na svetskoj sceni. Nakon što su naši najbolji basketaši, u čijem se timu nalazi takođe Starobanovčanin Dejan Majstorović, pre samo sedam dana osvojili Svetsko prvenstvo u Antverpenu, njihove mlađe kolege osvojile su srebrnu medalju na Mediteranskim igrama.

Srbija je ovim uspehom došla do 27. odličja na Mediteranskim igrama i trenutno zauzima šestu poziciju na rang-listi sa 12 zlata. Ispred su samo Španija, Alžir, Francuska, Italija i Turska.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike