Da li će izdržati nabujali Lim: Visok vodostaj oštetio most u Šarampovu u Prijepolju (FOTO)

07.12.2022

13:19

0

Na sponama koje ojačavaju konstrukciju primećene velike pukotine

Da li će izdržati nabujali Lim: Visok vodostaj oštetio most u Šarampovu u Prijepolju (FOTO)
Copyright RINA

Reka Lim u Prijepolju osim poplavljenog zemljišta i nekoliko kuća donela je nove probleme građanima. Usled visokog vodostaja došlo je do oštećenja na mostu u Šarampovu čija rekonstrukcija je završena pre par meseci. Na sponama koje služe za ojačavanje konstrukcije došlo je do velikih pukotina, pa je pitanje da li sa tim oštećenjem mogu da izdrže nabujali Lim. Predsednik opštine vidi problem u načinu izvođenja radova na stopama jer nisu rađene sa armaturom i pojašnjava ovaj uzrok.

RINA
 

- Do oštećenja je najverovatnije došlo jer sporne stope nisu rađene armaturom. Te novoizgrađene obaloutvrde oko stuba su na samom mostu novina kod nas u izgradnji. One su zauzele oko 3-4 metra oko stuba i ako uzmemo u obzir da imamo takva tri noseća stuba, naš vodotok je sužen za 12 metara, što na delu gde Lim ima ogroman protok nije smelo da se uradi - kazao je Vladimir Babić, predsednik opštine Prijepolje. 

RINA
 

 

Međutim, oštećenja na stubovima nisu jedina jer je novi most u Šarampovu pretrpeo još jednu štetu i na pešačkom delu kada se za sada nepoznat počinilac zakucao u ogradu i izazvao saobraćajnu nezgodu, nakon čega je otišao sa lica mesta.

U Prijepolju je i dalje na snazi vanredna situacija, a čim vremenski uslovi budu povoljni, izvođači radova saniraće pričinjenu štetu na novom mostu u Šarampovu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike