Pogledajte kako izgleda višesatna potraga za crnim panterom: Fotografije sa terena pokazuju koliko je opasan ovaj poduhvat (FOTO)

13.11.2022

15:10

0

Autor: S.Č.

Dron je sa termalnom kamerom, a dobili su ga od JP "Vode Vojvodine"

Pogledajte kako izgleda višesatna potraga za crnim panterom: Fotografije sa terena pokazuju koliko je opasan ovaj poduhvat (FOTO)
Copyright Pokrajinska šumarsko-lovna inspekcija

Potraga za crnim panterom nastavljena je i danas, a poslednji put zver je viđena u Banji Junaković. Sinoć je potera morala biti okončana zbog guste magle, ali trajaće sve dok životinja ne bude bila uhvaćena.

Načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović, istakao je da je dron kojim se traga za panterom danas nije podignut sa iste lokacije kao juče.

- Ovog puta dron smo podigli sa brda iznad Banje Junaković, jer odatle imamo bolju preglednost terena - objasnio je za Telegraf.rs.

Osim dronom, teren se pregleda i termalnom kamerom kako bi panter, ukoliko je u blizini, lakše bio uočen.

Ne može da bude tačno poznato gde se panter trenutno nalazi jer je životinja neumorna i, kako kaže Ivanović, tokom noći može da pređe i do 30 kilometara.

 

Dron je sa termalnom kamerom, a dobili su ga od JP "Vode Vojvodine".

- Formiran je krizni štab - prestavnici policijske uprave Apatin, Sombor, mi iz inspekcije za šumarstvo i lovstvo, Vode vojvodine, i Vojvodina šume a po potrevi ćemo možda uključiti i iz lovačkih udruženja. Nadam se da će nam panter ostati u okolini ovih sela, da nam nećeotići u Gornje Podunavlje jer je ono naš amazon, zbog čega bi bilo jako teško da ga lociramo. Više bih voleo da ga nađemo bliže, u urbanim sredinama - rekao je ranije Ivanović za Telegraf.rs.

Podsetimo, Crni panter prvi put je primećen u selu Sonta, u okolini Apatina. U okolnoj šumi primećeni su njegovi tragovi, a juče je na mrežama osvanuo snimak da je viđen u Banji Junaković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike