Vesić: Sve je spremno za održavanje puteva tokom zime

11.11.2022

11:51

0

On je napomenuo da je sneg vremenska nepogoda i da kao takva ima nepredviđene okolnosti, te pozvao građane na razumevanje.

Vesić: Sve je spremno za održavanje puteva tokom zime
Goran Vesić - Copyright Tanjug/Predrag Mitić

Približno 770 vozila i 100.000 tona soli pripremljeno je za održavanje puteva tokom zimske sezone, tako da su JP „Putevi Srbije“ potpuno spremni za snežne padavine, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.


-Naši putari imaju skoro 770 vozila, i preko 100.000 tona soli, tako da možemo da kažemo potpuno odgovorno da su Putevi Srbije potpuno spremni za sve što može da se dogodi tokom zime“, rekao je Vesić. nakon obilaska punkta zimske službe Ub JP "Puteva Srbije s rukovodstvom tog javnog preduzeća.

Vesić je rekao da su punktovi dobro opremljeni.

-U prvom prioritetu održavanja se nalaze autoputevi, to je oko 6.000 kilometara, i obaveza je da oni budu čisti četiri sata po prestanku padavina, a to se često dešava i ranije -rekao je ministar.
Tanjug/Predrag Mitić
 

 



Da je sve je obezbeđeno za predstojeću zimsku sezonu - sredstva za održavanje i materijali, naglašava izvršni direktor Sektora održavanja puteva prvog i drugog reda Zoran Stanisavljević, i dodaje da je sve potrebno lagerovano u svojim putnim bazama.

-Iz 176 putnih baza održavamo nepunih 15.000 kilometara puteva, održavamo ih u tri priortieta, u prvom 6.000 kilometara, a u drugom i trećem po 4.500 kilometara. Sve je orgainzovano onako kako pravilnik i naš plan zimske sluzbe i zahteva, a nadam se i očekujem da sve prođe u najboljem redu - rekao je Stanisavljević.


On je napomenuo da je sneg vremenska
Tanjug/Predrag Mitić
 

 

nepogoda i da kao takva ima nepredviđene okolnosti, te pozvao građane na razumevanje.


-Ako dođe do nekih velikih zavejavanja, jakih vetrova, moraju i korisnici da budu svesni tih situacija, ali mi ćemo dati sve od sebe da sve te probleme prevaziđemo - ističe Stanisavljević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike