Detaljna vremenska prognoza za novembar: Očekujte uskoro prvi sneg!

07.11.2022

18:15

0

Autor: J. J.

Početak nedelje biće i dalje u većem delu zemlje oblačan, prohladan i tmuran

Detaljna vremenska prognoza za novembar: Očekujte uskoro prvi sneg!
U pojedinim delovima padaće sneg - Copyright ATAImages/ Stefan Tomašević

Meteorolog Ivan Ristić otkrio je za 24sedam kakvo nas vreme očekuje u novembru. Prema prognozi ovog meteorologa prva polovina novembra biće nestabilna praćena kišom i maglom dok se krajem meseca očekuje sneg u nižim predelima.

Početak nedelje biće i dalje u većem delu zemlje oblačan, prohladan i tmuran. U jutarnjim i prepodnevnim časovima smanjena vidljivost zbog magle i niske oblačnosti. Smanjenje oblačnosti i delimično razvedravanje očekuje se u utorak, 8. novembra popodne.

U sredu i četvrtak, 9. i 10. novembra, na području Vojvodine, po kotlinama i dolinama reka, ima uslova za pojavu magle i njenog dužeg zadržavanja. U toku dana smena sunca i oblaka i malo toplije usled priliva toplijeg vazduha sa zapada.

Najniža jutarnja temperatura od 5-10°C a najviša u manjem porastu i kretaće se od 14-19°C. U krajevima gde se magla bude duže zadržala biće znatno hladnije. Takođe zbog nepovoljne meteorološke situacije, magle i slabog vetra, veći deo dana vazduh će biti prilično zagađen.

Pixabay/ThorstenF
 

U petak, 11. novembra i dane vikenda, 12. i 13. novembra, prolazak oslabljenog talasa vlažnog vazduha sa kojim ponovo dolazi hladniji vazduh, ponegde će biti i slabije kiše. Sa dolaskom hladnijeg vazduha jača anticiklon, polje visokog vazdušnog pritiska i dolazi do stabilizacije vremena sve do sredine novembra. Minimalna temperatura od 3-8°C a maksimalna u manjem padu i kretaće se od 10-15°C.

U drugoj polovini meseca uslediće promena vremena, talasi vlažnog i sve hladnijeg vazduha usloviće prolazna naoblačenja, pojačan vetar i postepen pad temperature sa kišom u nizinama i snegom na planinama. Tokom treće dekade jutarnje temperature od 0-5°C a najviše dnevne od 5-10°C. Jače zahlađenje krajem treće dekade, tačnije oko 26. novembra, kada se očekuje pojava snega i u nižim predelima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike