24SEDAM ŠABAC Povratak Semiza Aličića u bokserski klub "Mačva"

16.09.2022

15:52

0

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije istakao je da će povratak Semiza u Mačvu dosta značiti šabačkom boksu

24SEDAM ŠABAC Povratak Semiza Aličića u bokserski klub "Mačva"
0a5fb9ca-726e-4e1e-bf22-e7fad2ec0332-1024x695 - Copyright Opština Šabac

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin prisustvovali su treningu jednog od srpskih najperspektivnijih bokserskih asova, Semiza Aličića. Gradonačelnik Pajić je istakao da mu je drago što će Aličić karijeru nastaviti trenirajući u svom gradu, Šapcu, i takmičiti se za BK "Mačva".

- Šabačka škola boksa će sa Semizom Aličićem u svojim redovima, dati dodatni podstrek mladima da krenu njegovim stopama. BK "Mačva" je klub sa dugom tradicijom i naš grad je od davnina poznati bokserski centar u Srbiji. Grad Šabac podržava svoje sportske klubove i iz budžeta za 2022. izdvaja 200 miliona za ovu namenu. Zajedno sa BK "Mačva", Bokserskim savezom Srbije i privrednicima renovirali smo salu za treninge. Mladi šabački bokseri sada imaju sve uslove za kvalitetne treninge i dalji napredak. Cilj nam je da vratimo boks na zasluženo mesto koje mu pripada među sportovima. Šabac je grad sporta i nastaviće to da bude i u budućnosti - rekao je gradonačelnik Pajić.

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije istakao je da će povratak Semiza u Mačvu dosta značiti šabačkom boksu.

- Izuzetno mi je drago da ponovo u redovima BK "Mačva" vidim Semiza Pinju Aličića, juniorskog prvaka Evrope, olimpijsku nadu Srbije i nadamo se olimpijskog pobednika u budućnosti. Zajedno smo svi ovde da usvojimo program koji će da isprati njega, da omogući sve neophodne uslove kako bi on zaista bio šampion. Večeras smo se, zajedno sa granonačelnikom Pajićem, uverili da sala, koju smo zajedno renovirali, odlično izgleda - rekao je Nenad Borovčanin.

Branislav Jovičić, predsednik BK "Mačva" istakao je da povratak Semiza dosta znači klubu, jer je to pokazatelj da klub radi dobro.

- Semiz je svoju karijeru otpočeo u našem klubu. Svaka ptica se vraća svome jatu. Trudimo se da vratimo staru slavu šabačkom boksu. Za dve godine smo uspeli da organizujemo pojedinačno prvenstvo države za seniore koje je održano pre 22 godine u našem gradu. Uspeli smo da iznedrimo državne prvake. Pre dva meseca smo imali prvenstvo države za pionire, kadete i juniore i što je najbotnije, uspeli smo u svim uzrasnim kategorijama da uzmemo medalju - rekao je Jovičić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike