24SEDAM ŠABAC Obeležen Dan svetskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

15.09.2022

07:26

0

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je značaj ovog praznika za nacionalno jedinstvo srpskog naroda

24SEDAM ŠABAC Obeležen Dan svetskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave
e8e3b06d-1843-4224-84df-c68f0e24881c-1024x768 - Copyright Opština Šabac

Republika Srbija i Republika Srpska danas obeležavaju zajednički praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Ovaj dan obeležava se u znak sećanja na 15. septembar 1918. godine, datum kada je počeo proboj Solunskog fronta. Isticanjem nacionalne zastave Republike Srbije i Grad Šabac pridružio se obeležavanju praznika.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je značaj ovog praznika za nacionalno jedinstvo srpskog naroda i smatra da je politika okupljanja jedina ispravna politika srpskog naroda u ovim vremenima.

- Ponosni smo na ovaj datum, jer je on simbolično ustanovljen na dan kada je došlo do Proboja solunskog fronta. Tog dana, kao i mnogo puta pre toga, Srbi su, krećući u napad, razmišljali o slobodi. Taj ideal nije nikada napustio naš narod. U vremenu iskušenja, uvek smo znali da je borba za slobodu jedini ispravan put kojim se moramo kretati. A da je ta borba neprestana pokazuje nam vreme u kojem živimo. Kao stari evropski narod, srpski narod, treba da bude svestan svojih zajedničkih korena i da podstiče razmišljanje o boljoj budućnosti svih Srba, ma gde oni živeli. Sigurni smo da je jedinstvo srpskog naroda jedan od najbitnijih preduslova za ostvarenje tih ciljeva. Isticanjem nacionalne zastave Republike Srbije, danas se dostojanstveno i ponosno pridružujemo obeležavanju ovog praznika. Naša trobojka biće večna. Živelo srpsko jedinstvo, naša sloboda, naša crveno-plavo-bela trobojka! Živela Republika Srbija! Živela Republika Srpska - istakao je gradonačelnik Pajić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Šabac koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike