Prolom oblaka i potop na čačanskim ulicama: Od ogromne količine vode ispred škole u centru grada formirano jezero (FOTO/VIDEO)

27.09.2022

15:55

0

Na mesta gde su formirane kritične tačke nakon obilnih padavina poslate su komunalne ekipe kako bi otpad koji je zapušio kanalizacionu mrežu, sanirali i voda se povukla

Prolom oblaka i potop na čačanskim ulicama: Od ogromne količine vode ispred škole u centru grada formirano jezero (FOTO/VIDEO)
1664288943_cacak-kisa-nevreme-fotorina2 - Copyright RINA

Snažno olujno nevreme nevreme tokom popodnevnih sati pogodilo je Čačak. Kiša koja je neprekidno padala više od trideset minuta na mnogim gradskim ulicama ostavila je potop, a u pojedinim delovima grada aktivirani su bujični potoci.

- Velika količina kiše pala je na teritoriji našeg grada i zbog obilinih padavina voda se zadržala u ulicama, gde je došlo do zapušnjenja kanalizacione mreže na uglu uulica Radiše Poštić i Učitelja Marinovića. Kod Osnovne škole Vuk Karadžić imali smo formiranje jezera i u ulici Danice Marković takođe zabeležena je veća količina vode - kazao je za RINU Bratislav Zečević iz sektora civilne zaštite Grada Čačka.

RINA
 

 

Na mesta gde su formirane kritične tačke nakon obilnih padavina poslate su komunalne ekipe kako bi otpad koji je zapušio kanalizacionu mrežu, sanirali i voda se povukla.

- Ništa nismo prepustili slučaju, ono što nas raduje da nakon stvarno ogrmnih padavina i provale oblaka i tolike kiše nismo imali obiljne probleme, pa su one kritične tačke koje su i posle manjih kiša dovodile građane u problem sanirane. Beogradska i ulica 66 u čačanskom naselju Atenica do sada su bile kritične tačke, gde se nije moglo ni autom da pređe, sada tu nema ni trunke vode, tako da gde se pojave kritične tačke rešavamo odmah, dodao je Milan Bojović direktor JP Gradac Čačak.

Na seoskom području nije zabeležena veće šteta osim izlivanja manjih bujičnih potoka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike