Normalizovan saobraćaj na beogradskom aerodromu! Sprečena drama na nebu iznad Srbije

27.09.2022

15:33

0

Brzom reakcijom nadležnih službi, šteta od udara groma na pisti je sanirana i saobraćaj je normalizovan

Normalizovan saobraćaj na beogradskom aerodromu! Sprečena drama na nebu iznad Srbije
aerodrom nikola tesla - Copyright TAnjug/Belgrade airport

Tokom snažnog nevremena koje je danas popodne pogodilo Beograd, grom je udario u zgradu Aerodroma Nikola Tesla, što je prouzrokovao pravu dramu, jer je više aviona kružilo nebom iznad Srbije. Na svu sreću saobraćaj je nešto posle 17h normalizovan.

Avion JU113 iz Sarajeva za Beograd nije mofao da sleti, a nakon 40 minuta kruzenja iznad Valjeva krenuo je ka Batajnici, a Wizerov avion iz Baden Badena došao je do Šapca, pa je preusmeren zbog nevremena u Tuzlu.

Takođe, i avioni iz Atine, Ciriha i Minhena su kružili  jer ne mogu da slete.

Kako je navedeno, grom je udario poletno sletnu stazu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" i tom prilikom napravio oštećenje, zbog čega su poletanja i sletanja aviona privremeno obustavljena, saopšteno je sa aerodroma.

Avio saobraćaj na aerodromu "Nikola Tesla", nakon udara groma, normalizovan je danas od 17 časova, saopštio je aerodrom "Nikola Tesla".

- Brzom reakcijom nadležnih službi, šteta od udara groma na pisti je sanirana i saobraćaj je normalizovan od 17 časova, navodi se u saopštenju, u kojem zahvaljuju putnicima na strpljenju.

Nakon incidenta, iz aerodromske službe precizirali su da je grom udario u pistu prilikom jake oluje koje je tokom popodneva zahvatila područje Surčina i napravio oštećenja zbog čega su poletanja i sletanja aviona bila privremeno obustavljena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike