Zastoj na delu barske pruge: Mašinovođa ukočio zbog predmeta na šinama

26.09.2022

11:34

0

Da li je u pitanju slučajnost ili nečija loša namera, ostaje da utvrdi istraga

Zastoj na delu barske pruge: Mašinovođa ukočio zbog predmeta na šinama
Železnica printscreen 4 - Copyright infrazs.rs printscreen

Infrastrukture železnice Srbije saopštile su da je sinoć u 21.18 sati, na delu barske pruge Štrpci - Priboj, mašinovođa putničkog voza "Srbija Voza blagovremeno i bezbedno zaustavio voz ispred železničkog drvenog praga koji se nalazio na pruzi i da niko nije povređen. 

U saopštenju se navodi da je nakon obavljenog uviđaja, prag uklonjen sa koloseka, a saobraćaj na deonici Štrpci - Priboj ponovo je uspostavljen sinoć u 23.30 sati. Ističe se da je reč je o putničkom vozu broj 2103, koji je iz stanice Beograd Centar krenuo u 15.25 sati i da je na ovom delu pruge brzina vozova bila 30 km/sat.

Prema pisanju Blica, na pruzi Beograd – Bar oko Priboja juče su se na šinama u dva navrata našli predmeti koji su ugrozili bezbednost putnika i osoblja u dva voza.

Oko 18 sati, na deonici između Rače i Novog Priboja gde je ograničena brzina 30-40 kilometara na sat, mašinovođa putničkog voza koji je saobraćao iz Beograda primetio je drveni predmet, nalik pružnom pragu, koji je poprečke bio položen na šine. Uspeo je da uspori kompoziciju, ali ne i da ukoči, pa je lokomotiva udarila u predmet zbog čega je voz morao da stane.

Tri sata kasnije, otprilike na istom delu pruge, i pred vozom koji je takođe dolazio iz Beograda, našla se slična prepreka – kockasta daska koja je bila položena preko šina. Mašinovođa je uspeo da zaustavi kompoziciju na par metara od prepreke, što je potvrđeno i iz Infrastrukture železnice.

Da li je u pitanju slučajnost ili nečija loša namera, ostaje da utvrdi istraga. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike